Foto: palokuchki
Na Vareche je uz niekolko receptov na hovadzie licka. Tento recept s kakaom som nasla na jednej internetovej stranke, ale si uz nepamatam na Zobraziť celý popisNa Vareche je uz niekolko receptov na hovadzie licka. Tento recept s kakaom som nasla na jednej internetovej stranke, ale si uz nepamatam na ktorej. Rada skusam nove veci preto som sa rozhodla pre tento recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovadzie licka som umyla a poodkrajovala som z nich mastne casti.
-
2
Licka som posypala cerstvo mletym korenim a solou.
-
3
Mast som rozohriala a opiekla som na nej licka.
-
4
Opecene licka som odlozila na tanier.
-
5
Mrkvu, celer a cibulu som pokrajala.
-
6
Pokrajanu zeleninu som poprazila na masti kde som predtym oprazila licka.
-
7
Ked bola zelenina poprazena pridala som k nej licka.
-
8
Kakao som rozmiesala s teplou vodou
-
9
a naliala som ho na maso.
-
10
K masu som potom este priliala cervene vino a paradajky v konzerve. Ja som davala paradajky z konzervy, lebo nemam momentalne cerstve paradajky. Vy si vsak mozete pridat olupane cerstve paradajky alebo paradajkovy pretlak. Maso som posolila a pridala som susenu stiplavu papriku.
-
11
Priliala som este vodu, aby bolo maso skoro cele ponorene. Licka som takto dusila na miernom ohni asi 90 minut.
-
12
Kakao s vinom dodali omacke prijemnu chut. Hovadzie lytko prepilene so spikovou kostou - Osso Bucco by bolo tiez chutne pripravene tymto sposobom.
Je to tak ako som to napísala pri svojom recepte.Si ohromná kuchárka aj pekárka. 5*
A inak ich mavaju aj v Metre.