Hovädzia nožina na marináde fotorecept
Foto: pilcik
Tento recept som urobil náhodne. Ostala mi marináda na domáci kurací kebab od @Cesminaz. Pretože som mal pripravenú hovädziu nožinu do pomalého hrnca, tak Zobraziť celý popisTento recept som urobil náhodne. Ostala mi marináda na domáci kurací kebab od @Cesminaz. Pretože som mal pripravenú hovädziu nožinu do pomalého hrnca, tak som marinádu rozriedil vývarom a nechal to v nej robiť. No a výsledok - tak chutnú hovädzinu som dávno nemal.
porcií
príprava
na 90-95 °C
Suroviny
1500 g |
|
5 PL hustý |
|
3 KL ostrá |
|
140 g |
|
1 PL |
|
1 ks veľká |
|
6 strúčikov |
|
1 KL čerstvo mleté |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
|
|
čerstvé (kto chce) |
|
1 l |
|
Postup
-
1
Mäso očistíme od veľkých blán a nakrájame na väčšie kúsky. Z orezov uvaríme vývar, ktorí necháme vychladnúť.
-
2
Cibuľu pokrájame na malé kúsky ako sa dá. Cesnak posekáme na drobno. Všetky ingrediencie spolu zmiešame aj s vývarom. Šampiňóny necháme na záver.
-
3
V pomalom hrnci mäso zalejeme marinádou a zapneme na Low (to je 90 °C - 95 °C). Čas nastavíme na 7 hodín.
-
4
Asi tak po 6,5 hodine pridáme šampiňóny. Kto má rád, no nemusia sa tam dať. Neskutočne dobré to vonia nielen otvorené.
-
5
Ja som k tomu urobil cestovinu. Prílohu si zvoľte podľa chutí. Naukladáme na tanier a hotovo. Ta marináda takú ohromnú chuť tomu dala, že som bol sám prekvapený. Zároveň týmto ďakujem @Cesminaz, tá ma nechtiac k tomu naviedla.
aj glejovka..aj močing..aj kližka..
plné brucho-nohy hore-v ruke knižka..
a mám v duši raj..:-)