Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Hovädzia nožina na marináde fotorecept

pilcik - fotkapilcik, 11. apríla 2018
Hovädzia nožina na marináde (fotorecept)
Foto: pilcik

Tento recept som urobil náhodne. Ostala mi marináda na domáci kurací kebab od @Cesminaz. Pretože som mal pripravenú hovädziu nožinu do pomalého hrnca, tak som marinádu rozriedil vývarom a nechal to v nej robiť. No a výsledok - tak chutnú hovädzinu som dávno nemal.

6-8
porcií
20 minút
príprava
490 minút
na 90-95 °C

Suroviny

1500 g
5 PL hustý
3 KL ostrá
140 g
1 PL
1 ks veľká
6 strúčikov
1 KL čerstvo mleté
3 PL
3 PL
2 PL
1 PL
 čerstvé (kto chce)
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso očistíme od veľkých blán a nakrájame na väčšie kúsky. Z orezov uvaríme vývar, ktorí necháme vychladnúť.

    Hovädzia nožina na marináde (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu pokrájame na malé kúsky ako sa dá. Cesnak posekáme na drobno. Všetky ingrediencie spolu zmiešame aj s vývarom. Šampiňóny necháme na záver.

    Hovädzia nožina na marináde (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    V pomalom hrnci mäso zalejeme marinádou a zapneme na Low (to je 90 °C - 95 °C). Čas nastavíme na 7 hodín.

    Hovädzia nožina na marináde (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Asi tak po 6,5 hodine pridáme šampiňóny. Kto má rád, no nemusia sa tam dať. Neskutočne dobré to vonia nielen otvorené.

    Hovädzia nožina na marináde (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Ja som k tomu urobil cestovinu. Prílohu si zvoľte podľa chutí. Naukladáme na tanier a hotovo. Ta marináda takú ohromnú chuť tomu dala, že som bol sám prekvapený. Zároveň týmto ďakujem @Cesminaz, tá ma nechtiac k tomu naviedla.

    Hovädzia nožina na marináde (fotorecept)  - obrázok 5

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
jajajaaaaaj..nožina-môže jej byť akákoľvek množina..
aj glejovka..aj močing..aj kližka..
plné brucho-nohy hore-v ruke knižka..
a mám v duši raj..:-)

Pridaj komentár k receptu: