Foto: pusta
Základom bol môj recept Madarské bakoňské plátky zo 17.apríla 2011 , teraz som pripravila mäsové guľky z mletého mäsa v smotanovej omáčke so šampiňónmi Zobraziť celý popisZákladom bol môj recept Madarské bakoňské plátky zo 17.apríla 2011 , teraz som pripravila mäsové guľky z mletého mäsa v smotanovej omáčke so šampiňónmi s údenou paprikou.
porcie
príprava
na 80 -90 °C
Suroviny
250 g |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 veľký strúčik |
|
200 ml |
|
1 ČL |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Do mletého mäsa som pridala soľ, čerstvo mleté čierne korenie, premiešala, zahustila strúhankou na tvarovateľné mäsové cesto, odložila som ho na 30 minút odpočívať do chladničky,...
-
2
...vytvarovala som z neho vlhkými rukami guľky o priemere asi 5 cm,....
-
3
...na oleji som orestovala pokrájanú cibuľu,...
-
4
...na drobno pokrájaný cesnak,...
-
5
...pridala som šampiňóny pokrájané na plátky, opekala som ich do odparenia všetkej tekutiny a pekne do hneda, okorenila som ich čerstvo mletým čiernym korením, ...
-
6
...pridala som sladkú mletú údenú červenú papriku,...
-
7
...nechala som ju v tuku rozpustiť, chvíľku som v nej huby za stáleho miešania poopekala, budú oveľa chutnejšie...
-
8
...podliala vodou, priviedla som do varu,...
-
9
...znížila som plameň na stredný, vložila som mäsové guľky, prikryla pokrievkou a dusila 25 minút,...
-
10
...pridala som sladkú smotanu,...
-
11
...nechala spolu krátko prevrieť a jedlo bolo hotové.
-
12
Podávala som horúce s domácimi haluškami, na tanieri som ešte hojne posypala na hrubo posekanou petržlenovou vňaťou,...
-
13
...je to veľmi chutné, sýte, nádherne voňavé jedlo po hubách a údenej paprike, zjemnené sladkou smotanou, ak ste sa rozhodli ho vyskúšať, prajem vám Dobrú chuť :-)
áno, videla som recept od @editamarkos , je dosť podobný,
vychádzala som však zo svojho receptu, vynechala som ostrú papriku a sladkú mletú papriku som nahradila údenou mletou paprikou, čo dalo nový chuťový rozmer, nepoužila som paprikové krémy,mäsové guľky som neopiekla zámerne, aby sa lepšie uvoľnila chuť mäsa, preto som nepodliala vývarom len vodou, cesnak somnepridala do mäska, lebo som nerobila fašírku, pokrájala som ho na drobno a opiekla, zase iná chuť, šampiňomny som nesolila, opekala do straty všetkej tekutinya ešte opražila v paprikovo - cibuľovom základe, číém získajú na chuti, nezahusťovala som zátrepkou z múky a kyslej smotany, tým pádom môžu aj bezlepkové diéty a šľahaščka jedlo krásne zjemní, odchýlky nevidím ani tak v surovinách, ale práve v postupe prípravy, jej recept sa mi tiež veľmi páči, má svoje opodstatnenie v opečení mäsových guliek, budú vo vnútri šťavnatejšie.
inými slovami, inovovala som svoj pôvodný recept :-)
dakujem za pekné hodnotenie a za 5*
dakujem za pochvalu.
teší ma, že recept sa ti páči a vyskúšaš aj ty -)))
dakujem za pochvalu.
vážim si tvoju pochvalu a 5*.
dakujem a tebe želám najmä Pokojný večer.
veľmi ma teší, že sa ti môj recept páči, budem rada, ak ho vyskúšaš aj ty :-)))
dakujem ti za krásnu pochvalu a 5*
Srdečne zdravím do Washington DC a prajem ti Krásny deň :-)
dakujem ti.
Prešla som všetky OC u nás, no údenú papriku som nenašla. Iba - Rub údený, ale ten je na iné vhodný.
údenú papriku kúpiš na nete v Levné koření Rossk Brno, tu v Slovenskej debničke, inde, osobne najskôr na farmárskych trhoch, vo Viedni, v Madarsku, u nás niekedy aj v OC, najčastejšie na farmárskych trhoch
som rada, že sa ti recept páči :-)
dakujem za krásnu pochvalu.
vážim si to od teba.
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)
dakujem za krásnu pochvalu, za uloženie do kk a za 5*
poteší ma, ak vyskúšaš aj ty :-)
dakujem za peknú pochvalu, za uloženie do kk a za 5*
dakujem za úžasnú pochvalu, za 5* a za skvelú správu.
Ďakujem za recept.
@pusta velmi davno som ta na vareche nevidela, mala si velmi dobre recepty ☺ aj za tento dakujem, mozno si to raz precitas ☺