Suroviny
| Zapražené zemiaky: | |
| 2 kg |
|
| 100-150 g |
|
| 1 |
|
| 2 KL |
|
| podľa chuti |
|
| Šalátový prívarok: | |
| 1/2+1 l (+voda) |
|
| 1 ks (alebo hlávkový) |
|
| 1 1/2 KL |
|
| 3 PL |
|
| 1 KL |
|
| Na zahustenie: | |
| 1/2 hrnčeka |
|
| 6-7 PL |
|
| K tomu: | |
| (uvarené natvrdo) |
|
Postup
-
1
Šalátový prívarok:šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky.Dáme do hrnca,zalejeme 1 l vody a povaríme asi 10 minút.Pridáme 1 l mlieka,soľ,cukor a privedieme k varu.
-
2
Keď nám začne vrieť pridáme ocot a záhustku.
-
3
Povaríme 5-10 minút.
-
4
Zapražené zemiaky:zemiaky očistíme,pokrájame na kocky a varíme v osolenej vode.Uvarená zemiaky zlejeme.
-
5
Slaninu pokrájame na malé kúsky a opražíme.
-
6
Pridáme nakrájanú cibuľku a ešte opražíme.
-
7
Dáme mletú červenú papriku,zamiešame a zaraz odstavíme.
-
8
Pridáme k zemiakom,zamiešame a hotovo.









Diskusia k receptu