Zemplínsky bravčový rezeň

peter64 - fotkapeter64, 30. apríla 2011

tento recept mám od kamarátovej manželky.

Suroviny

1500 g
300 g
50 g
250 g
30 g
25 g
250 g




Postup

  1. 1

    Z mäsa narežeme rezne,mierne ich naklepeme,okoreníme a osolíme.Na pripravené rezne uložíme pokrájanú klobásu a cibuľu,na kocky pokrájanú slaninu,rezeň preložíme,prepichneme špáradlom a opečieme z oboch strán dozlata.Výpek zaprašíme múkou,opražíme,pridáme papriku.Preverenú šťavu precedíme cez husté cedidlo.Pri podávaní odstránime z rezňov špáradlá a rezne polejeme šťavou.Príloha opekané zemiaky alebo ryža.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia