Kuracia pečeň restovaná s paprikou fotorecept
Foto: sracz
Chutný variant, tentoraz s klasickou, ktorý nahradil slovenskú ryžu. Ako prílohu však môžete zvoliť a použiť pečivo, či domáci chlebík, ale aj so zemiakovou Zobraziť celý popisChutný variant, tentoraz s klasickou, ktorý nahradil slovenskú ryžu. Ako prílohu však môžete zvoliť a použiť pečivo, či domáci chlebík, ale aj so zemiakovou kašou však nemusí byť „zlá“. Základ, vyškvarená údená slanina s troškou kukuričného oleja, biela cibuľa a hrubo-stenná „polokapia“ dodá jedlu lahodnú chuť. Ryža, pripravená s petržlenovou vňaťou a hráškom, výsledný optický, ale aj chuťový, efekt „korunujú“. Marinovanie pečení v plnotučnej liptovskej horčici, sa u mňa stalo nepísaným zákonom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 - 600 g |
|
2 PL |
|
120 - 150 g |
|
1 väčší ks |
|
podľa potreby |
|
1 väčší ks (polokapia) |
|
podľa chuti |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
2 - 3 PL |
|
450 - 500 g |
|
800 - 1 000 ml |
|
250 - 333 ml |
|
250 - 333 ml |
|
Postup
-
1
laloky kuracej pečene som dočistil, odblanil, umyl a po odkvapkaní vložil späť do pôvodnej plastovej nádobky, pridal 2 PL liptovskej plnotučnej horčice, premiešal a na noc uložil do chladničky; pred prípravou obeda som ich zaradil do „prehliadkovej zostavy“
-
2
tak vyzerala večer pred akciou, ktorú som začal
-
3
prílohovou ryžou; jednoduchý postup, ražu dočistiť, v sitku premyť pod tečúcou vodou, presypať do panvice s „filmom“ oleja na dne, krátko popražiť, zaliať dvojnásokom horúcej vody, pridať kopcovitú KL soli a PL masla, priviesť do varu a pod pokrievkou variť, než sa v ryži objavia dierky
-
4
medzitým sa mi opražili kúsky pokrájanej slaniny, ku ktorej som pridal na tenšie pásiky pokrájanú cibuľu
-
5
a keď dostala priesvitný „glanc“, dostala návštevu v podobe pokrájanej polokápie a trošky oleja; po premiešaní krátko, zo 5÷7´ som základ spoločne porestoval
-
6
teraz už bola ryža uvarená, do ktorej som pridal pokrájanú „bukétu“ čerstvej petržlenovej vňate a odkvapkaný sterilizovaný hrášok
-
7
nuž a po zmiešaní som prílohovú zostavu „o_5“ zakryl a už bez tepelnej energie nechal dôjsť
-
8
do polomäkkého slaninovo-cibuľovo-paprikového základu som vložil „netrpezlivo čakajúcu“ pečeň aj s horčicovou marinádou, premiešal a podusil prvé štyri minúty
-
9
potom som jednotlivé laloky poobracal, posypal ich čerstvo mletým čiernym korením a sladkou mletou paprikou, na zjemnenie chute priložil väčšiu PL masla a po premiešaní v priebehu druhých štyroch minút dorestoval; napokon som pečeň dochutil soľou
-
10
tak a toto je porcia pripravená na obed; kto chce, môže si na pečeň nastrúhať tvrdší syr, alebo údený oštiepok a určite nebude ľutovať
Prosím, čo je to "mesko"?
Dostať to v obchode zvanom "Tesco"?
V Kauflande to nemajú.
Skús Täsco :-)
Dnes som pripravila pečienky podľa Tvojho receptu, boli veľmi chutné, ryžu som nahradila zemiakmi s maslom a petržlenom. Už je rcp v kk.
Ďakujem!