Restovaná pečeň
Restovaná pečeň

Kuracia pečeň restovaná s paprikou fotorecept

sracz - fotkasracz, 26. augusta 2017
Kuracia pečeň restovaná s paprikou (fotorecept)
Foto: sracz

Chutný variant, tentoraz s klasickou, ktorý nahradil slovenskú ryžu. Ako prílohu však môžete zvoliť a použiť pečivo, či domáci chlebík, ale aj so zemiakovou kašou však nemusí byť „zlá“. Základ, vyškvarená údená slanina s troškou kukuričného oleja, biela cibuľa a hrubo-stenná „polokapia“ dodá jedlu lahodnú chuť. Ryža, pripravená s petržlenovou vňaťou a hráškom, výsledný optický, ale aj chuťový, efekt „korunujú“. Marinovanie pečení v plnotučnej liptovskej horčici, sa u mňa stalo nepísaným zákonom.

4-6
porcie
12-15 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 - 600 g
2 PL
120 - 150 g
1 väčší ks
podľa potreby
1 väčší ks (polokapia)
podľa chuti
1 KL
podľa chuti
2 - 3 PL
450 - 500 g
800 - 1 000 ml
250 - 333 ml
250 - 333 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    laloky kuracej pečene som dočistil, odblanil, umyl a po odkvapkaní vložil späť do pôvodnej plastovej nádobky, pridal 2 PL liptovskej plnotučnej horčice, premiešal a na noc uložil do chladničky; pred prípravou obeda som ich zaradil do „prehliadkovej zostavy“

    Kuracia pečeň restovaná s paprikou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    tak vyzerala večer pred akciou, ktorú som začal

    Kuracia pečeň restovaná s paprikou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    prílohovou ryžou; jednoduchý postup, ražu dočistiť, v sitku premyť pod tečúcou vodou, presypať do panvice s „filmom“ oleja na dne, krátko popražiť, zaliať dvojnásokom horúcej vody, pridať kopcovitú KL soli a PL masla, priviesť do varu a pod pokrievkou variť, než sa v ryži objavia dierky

    Kuracia pečeň restovaná s paprikou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    medzitým sa mi opražili kúsky pokrájanej slaniny, ku ktorej som pridal na tenšie pásiky pokrájanú cibuľu

    Kuracia pečeň restovaná s paprikou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a keď dostala priesvitný „glanc“, dostala návštevu v podobe pokrájanej polokápie a trošky oleja; po premiešaní krátko, zo 5÷7´ som základ spoločne porestoval

    Kuracia pečeň restovaná s paprikou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    teraz už bola ryža uvarená, do ktorej som pridal pokrájanú „bukétu“ čerstvej petržlenovej vňate a odkvapkaný sterilizovaný hrášok

    Kuracia pečeň restovaná s paprikou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    nuž a po zmiešaní som prílohovú zostavu „o_5“ zakryl a už bez tepelnej energie nechal dôjsť

    Kuracia pečeň restovaná s paprikou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    do polomäkkého slaninovo-cibuľovo-paprikového základu som vložil „netrpezlivo čakajúcu“ pečeň aj s horčicovou marinádou, premiešal a podusil prvé štyri minúty

    Kuracia pečeň restovaná s paprikou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    potom som jednotlivé laloky poobracal, posypal ich čerstvo mletým čiernym korením a sladkou mletou paprikou, na zjemnenie chute priložil väčšiu PL masla a po premiešaní v priebehu druhých štyroch minút dorestoval; napokon som pečeň dochutil soľou

    Kuracia pečeň restovaná s paprikou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    tak a toto je porcia pripravená na obed; kto chce, môže si na pečeň nastrúhať tvrdší syr, alebo údený oštiepok a určite nebude ľutovať

    Kuracia pečeň restovaná s paprikou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Sracko, Košičan v "širim americkim švece" bars dobre si tie chute skombinoval.
Dnes som pripravila pečienky podľa Tvojho receptu, boli veľmi chutné, ryžu som nahradila zemiakmi s maslom a petržlenom. Už je rcp v kk.
Ďakujem!

Pridaj komentár k receptu: