Foto: kukulienka71
úplne jednoduché a pritom skvelé jedlo...
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
100 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne a naklepeme.
- 2
Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti do sklovita, pridáme plátky mäsa, osolíme a z oboch strán rýchlo opečieme.
- 3
Zalejeme paradajkovým pretlakom, posypeme lístkami čerstvej alebo sušenej bazalky.
- 4
Podlejeme menším množstvom (asi 1dcl) vody a udusíme do mäkka.
- 5
Vhodná príloha je dusená ryža a čerstvý zeleninový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veľmi dobrý, jednoduchý recept. Ja síce paradajkovú omáčku nejem, mám na to svoje dôvody, ale doteraz keď som ju robil, tak som zvlášť varil mäso a zvlášť omáčku. Takto je to jednoduchšie. Chválim.
P.S. Prosím Ťa, čo je 1dcl? :) Keby to bolo veľkými písmenami tak je to rímske číslo 650, ale malé písmená.:) Pekný večer.
zrejme každá domácnosť má svoje finesy tejto obľúbenej klasiky, smekám pred tebou, s roštenkou to musela byť vynikajúca fajnotka.
viem si veľmi dobre predstaviť aj dusenú ryžu k tomu, máš perfektne navarené a odfotené - nádhera :-)
dakujem za pripomenutie tejto dobroty.
veľmi chválim to tvoje (y) bez diskusií.
zároveň si mi týmto tvojim krásnym receptom evokovala vo mne krásnu spomienku na moju mamu a šťastné detstvo, za čo ti dakujem:-)