Hovädzie v paradajkovej šťave s bazalkou

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 26. apríla 2014

úplne jednoduché a pritom skvelé jedlo...

4
porcie
10 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1 ks
1 ks
1 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne a naklepeme.

  2. 2

    Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na bravčovej masti do sklovita, pridáme plátky mäsa, osolíme a z oboch strán rýchlo opečieme.

  3. 3

    Zalejeme paradajkovým pretlakom, posypeme lístkami čerstvej alebo sušenej bazalky.

  4. 4

    Podlejeme menším množstvom (asi 1dcl) vody a udusíme do mäkka.

  5. 5

    Vhodná príloha je dusená ryža a čerstvý zeleninový šalát.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Kukulienka71,určite to bolo dobréééé,ale skús tam nabudúce pridať trochu cukru a škorice,určite neoľutuješ :)
Milá @kukulienka71
Veľmi dobrý, jednoduchý recept. Ja síce paradajkovú omáčku nejem, mám na to svoje dôvody, ale doteraz keď som ju robil, tak som zvlášť varil mäso a zvlášť omáčku. Takto je to jednoduchšie. Chválim.
P.S. Prosím Ťa, čo je 1dcl? :) Keby to bolo veľkými písmenami tak je to rímske číslo 650, ale malé písmená.:) Pekný večer.
@kukulienka71...toto vynikajúce jedlo patrí tiež medzi naše obľúbené...)paradajkový pretlak mám svoj a tak často máme jedlá paradajkové...obmieňam fašírky v paradajkovej omáčke s rôznymi varenými a dusenými mäskami.....krásne tvoje jedlo vyzerá...)