Debrecínske bravčové kotlety fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 21. novembra 2010
Debrecínske bravčové kotlety (fotorecept)
Foto: frezia68

V mäsne som uvidela krásne bravčové kotlety a neodolala som kúpe.Hoci väčšinou konzumujeme kuracinu a zdravšie jedlá,už cestou domov som okrem rezňov(na ktoré mám Zobraziť celý popisV mäsne som uvidela krásne bravčové kotlety a neodolala som kúpe.Hoci väčšinou konzumujeme kuracinu a zdravšie jedlá,už cestou domov som okrem rezňov(na ktoré mám až hriešnu chuť )videla na tanieri rôzne nezdravé jedlá.Z kúska bravčovej panenky zvíťazili rezne a a na druhý deň tieto chutné kotlety.

4
porcie
15 minút
príprava
6O minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
3 menšie
2 ks  - strúčiky
5O g prerastená
100 g  papriková
2 ks  olúpané
 rôznofarebné čerstvé
 ,MČK,
1 lyžica
1 lyžička
Príloha :
  (cestovina)
  menšia
 ,petržlen




Postup

  1. 1

    Pripravíme si mäso,umyjeme....

    Debrecínske bravčové kotlety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    odkostíme,kosť do mrazničky( bude z nej výborná krupová polievka so zeleninou),z peknej sviečkovice urobíme rezne a kotlety naklepeme,okoreníme,osolíme.

    Debrecínske bravčové kotlety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si potrebné prísady...

    Debrecínske bravčové kotlety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na masti opečieme naklepané,osolené,okorenené kotlety a preložíme ich na teplý tanier.Na tej istej masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľku,pridáme na pásiky pokrájané papriky,olúpané rajčiny a cesnak.Zmes posolíme,pridáme sladkú papriku,kotlety a dusíme do mäkka.Kto má rád,pridá aj štipľavú papriku,feferónku,alebo niečo podobné,čo chuťové kalíšky vybičuje k úžasnému gurmánstvu.

    Debrecínske bravčové kotlety (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zvlášť na malej panvici popražíme nakrájanú slaninu,pridáme klobásu a vlejeme do panvice s kotletami.Dusíme,až je mäso mäkké a chute prepojené.Pridala som len slaninu a klobásu,bez masti,lebo cholesterol nepustí :-))),aj tak sme hrešili,ale to bola fajnotka!

    Debrecínske bravčové kotlety (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s tarhoňou,haluškami,alebo so zemiakmi.Ja som urobila prílohu tarhoňu na maďarský spôsob a to tak,že cibuľu som na masti popražila,pridala tarhoňu,opiekla ju du zlatohneda ,priliala vodu,osolila,prikryla a dusila asi 5 min.Medzitým som očistila zemiaky,nakrájala na drobné kocky,pridala k tarhoni, pomiešala, prisolila,priliala trocha vody a prikryté dusila asi 15 min.Potom odkryjem a dodusím pod dohľadom,aby sa zemiaky nerozvarili a tarhoňa nebola mazľavá,ale akurátna.Pridáme petržlenovú vňať. Dobrú chuť !

    Debrecínske bravčové kotlety (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

dorisa
Tá tarhoňa ma zaujala. Skúsim takú urobiť. Dobré jedlo, mňam.
tatranka
Bodaj by ťa nebolo zlákalo to krásne mäsko.A myslím,že si zvolila aj chutný recept.
frezia68
Slaninka,klobáska....veď aj trocha rozmaznaný žalúdok štrajkoval :-)
enss
Mäsko je fajn, ale najviac ma zaujala tarhoňa, zase niečo úplne nové. Skúsim s hlivovým gulášom.
sracz
Krásna práca, Ditka_kamarátka a bars šmačni recepis! Ti ši običajna pokušiteľka a bars še mi pači, jak -jojkaš- nad kaloriami; a co mam potom robic ja!? Chááááááááá? Furt ten plače, kemu chiža horí! Ňedá še nič robic, mušim i ja navaric! A eščik še to pri tim rimuje!
babidka
Editka , nevymyslaj s cholesterolom :-) Skor si sa dobre z takej lakocinky nadlabala a teraz ta trapi zle svedomie :-) podla jednej vedeckej studie vysoku hladinu cholesterolu v krvi sposobuje nedostatocny prijem tekutin ...:-) takze na neutralizaciu cholesterolu si dam po takom nasupe aspon 1-2 litriky vody a osalim moj cholesterol :-) A poriadne sa najem - aj dobruckych kotliet aj tarhone ....
sovka62
Teda toto by som si dala hneď. A tarhoňu mám veľmi rada, aj keď tento spôsob nepoznám. Ale určite ho vyskúšam, hoci nie ako prílohu. Ak spravím tarhoňu na cibuli a so zemiakmi, bude mi to stačiť zjesť s kyslou uhorkou. Mäso môže zožrať susedov Bundáš.
frezia68
@babidka :jasné,že nadlabala(páči sa mi ten výraz),ale bez výčitiek,lebo chutilo.Ale o cholesterole som čítala inú štúdiu,že za tým je zápal žíl a zvýšený je len toho dôsledkom.Teda,zabrániť zápalu !
frezia68
@sovka :veď to je skoro ako granatiersky pochod,spapkaj a mäso mi pošli,poradím si :-)))
jarunka
Dakujem za privitanie. Mozno neskor aj pridam recept, ale ja nie som este tak skusena :)))
jarunka
Viem varit oto nejde ale ja som myslela pracovat na pocitaci :))
frezia68
@jarunka :štedrák je výborný a nie je zložité ho napiecť,len základ je dobré kysnuté cesto.Plnky vopred pripravíš a uvidíš,aký je výdatný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia