Foto: izabella929
Keď som ho po prvý krát jedla v Maďarsku, povedala som si, toto musím urobiť doma aj ja...veru dosť času od vtedy ubehlo..konečne som Zobraziť celý popisKeď som ho po prvý krát jedla v Maďarsku, povedala som si, toto musím urobiť doma aj ja...veru dosť času od vtedy ubehlo..konečne som ho dnes uvarila..toto jedlo je vynikajúce a lepší perkelt som ešte nejedla..preto vám ponúkam jeho recept...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Včera som dostala dodávku zabíjačkových surovín z farmy...okrem iného som si objednala už tak dávno vytúžené koleno na perkelt..
-
2
koleno som vykostila ...
-
3
pokrájala na rovnako veľké kocky..kosť som odložila do chladničky, zajtra bude z nej vynikajúci mäsový vývar..
-
4
mäso som poriadne umyla ...do rajnice som dala bravčovú masť, pokrájala som cibuľu aj cesnak, orestovala..
-
5
pridala som umyté mäso..a pomiešala...nechala dom ho dusiť, občas pomiešala..
-
6
dusila som ho do vtedy, pokiaľ sa všetka voda neodpapila a zostalo iba na masti...
-
7
pridala som k nemu 2 lyžice paradajkového pretlaku a podusila...
-
8
potom som pridala 2 lyžice domáceho leča, dobre premišala a trošku podusila...
-
9
teraz som pridala soľ, korenie, červenú mletú papriku...
-
10
podliala som vodou...toľko vody som pridala, aby bolo mäso v tekutine...varilo sa 120min. stále som podliala iba deci vodou a dusila zakryté na malom plyne...
-
11
po dvoch hodinách dusenia, bolo mäsko akom zamat...jemučké, chutné a teraz som pridala víno...podusila iba 3-4 minúty a odstavila zo sporáka..
-
12
pokiaľ sa mäso dusilo , očistila som zemiaky, pokrájala na mesiačiky a uvarila v slanej vode...na tanier som uložila zemiaky a perkelt..ozdobila chilli papričkou...kto môže, pridá si ju do perkeltu..veľmi chutný perkelt...ja ho mám najradšej tak, že si namáčam v šťave mäkký chlebík a k tomu uhorku...v každom prípade si určite pochutnáte ako ja...dobrú chuť..
-
13
a ešte mňamkoviny na vianočný stôl...
-
14
aj jaterničky..
teba akurát napadá tu na tejto stránke hovadiť ľudí. Tvoje kuchárske umenie asi nestojí za veľa, keď nevieš že z kolena sa dá pripraviť aj niečo takéto. Ja tam dávam ešte aj paprčky, chvostíky, bez leča. A hovorí sa tomu zabíjačkový guláš.