Prírodné kuracie prsia s kapustou

redakcia - fotkaredakcia, 3. júla 2009
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 ks
 KL
 KL
 hlávka
2 PL
 PL
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dve cibule očistíme, nakrájame nadrobno, opražíme na oleji a pri miernej teplote dusíme 10 minút. Mäso nakrájame na menšie plátky a osolíme.

  2. 2

    Múku rozmiešame s paprikou, obalíme v nej mäso a vložíme do udusenej cibule. Opražíme z oboch strán, okoreníme, posypeme rascou a prikryté dusíme vo vlastnej šťave 20 minút. Počas dusenia mäso obraciame. Podávame s dusenou kapustou.

  3. 3

    Kapustu pripravíme tak, že ju nakrájame na rezance. Dve cibule nakrájame nadrobno, opražíme na oleji, osolíme, okoreníme, posypeme rascou, cukrom a dusíme do hneda. Zalejeme octom, pridáme kapustu, znova mierne posolíme, poprášime múkou a 5 minút za stáleho miešania dusíme.

  4. 4

    Potom zalejeme vývarom, premiešame, prikryjeme a pri miernej teplote dusíme domäkka. Počas dusenia premiešame, na konci dochutíme soľou a octom.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Dusené, 50 ľahkých jedál

Diskusia k receptu