Diviačie pliecko na bielom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 18. marca 2016

Doniesla som si divinu z rodného kraja..dnes som ju pripravila na bielom víne..je to mäso z diviaka..

3
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 PL
50 g
5 koliesok
1 ks
1 strúčik
2 PL
1 PL
1/2 dl
podľa chuti
štipka
štipka
štipka
Príloha:
Na nálev:
2 l
1 PL
5 klinčekov
2 ks
 lístky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso som naložila na 24.hod. do nálevu..potom som ho vybrala, utrela, pokrájala na plátky a vyklepala...

    Diviačie pliecko na bielom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu som dala roztopiť masť a vyklepané mäso som opiekla z oboch strán..

    Diviačie pliecko na bielom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    k výpeku som pridala pokrájanú slaninu a klobásu..keď sa opiekli, pridala som pokrájanú cibuľu aj cesnak a opiekla..

    Diviačie pliecko na bielom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na opečenú cibuľu som dala kečup..spolu som ešte všetko podusila..

    Diviačie pliecko na bielom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridala som štipku červenej mletej papriky, pomiešala a pridala som mäso..a podliala som nálevom..z nálevu som pridala aj korenie, nové korenie, bobkový list,klinčeky a borievky a spolu sa všetko dusilo pod pokrievkou na slabom plameni...

    Diviačie pliecko na bielom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    mäso som potrela kremžskou horčicou a podliala som ho malým množstvom nálevu..z nálevu som vybrala aj koreniny a bobkové listy a spolu sa všetko dusilo do mäkka..hotové mäso som podliala vínom a nechala prejsť varom..

    Diviačie pliecko na bielom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    dokončené mäso...pokiaľ sa dusilo, pripravila som si prílohu ryžu..

    Diviačie pliecko na bielom víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    hotové jedlo som uložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..

    Diviačie pliecko na bielom víne (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
... ako predjedlo "jagerek" s červeným vínkom, príjemné prostredie na poľovníckej chalupe a mám krásny "vajkend"! Tvoja kuchyňa, tak ako aj cukráreň, @izabella929 milá, lahodia mojej "dedkovskej dušičke"! Som naozaj rád, že som Ťa spoznal a patrím k Tvojim priaznivcom! Maj krásne dni, plné zdravia a úsmevov!
@mesiar50 , nuž to vieš, divina je moje obľúbené mäsko, som schopná vymýšľať z neho všetko možné do bezvedomia...)@kukulienka71 ,veľmi správne si to pomenovala...rada varím zo surovín z rodného kraja...a tento kúsok bolo nebíčku v puse..)@sracz , nuž najviac ma dokážu citovo rozhádzať spomienky na prekrásne údolie medzi dvoma brehmi s vinohradom tam,,čertovi za uchom,,,kde bolo také ticho, že som počula svoj dych..milovala som ten kraj, ľudí a všetko čo sa týkalo mojej murovanej peci..tvoje slová ma potešili moc..)Veľmi pekne vám ďakujem za všetko milé a komentáre...)

Pridaj komentár k receptu: