Foto: izabella929
Doniesla som si divinu z rodného kraja..dnes som ju pripravila na bielom víne..je to mäso z diviaka..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1 PL |
|
50 g |
|
5 koliesok |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1/2 dl |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
Príloha: | |
|
|
Na nálev: | |
2 l |
|
1 PL |
|
|
|
5 klinčekov |
|
2 ks |
|
lístky |
|
Postup
-
1
Mäso som naložila na 24.hod. do nálevu..potom som ho vybrala, utrela, pokrájala na plátky a vyklepala...
-
2
na panvicu som dala roztopiť masť a vyklepané mäso som opiekla z oboch strán..
-
3
k výpeku som pridala pokrájanú slaninu a klobásu..keď sa opiekli, pridala som pokrájanú cibuľu aj cesnak a opiekla..
-
4
na opečenú cibuľu som dala kečup..spolu som ešte všetko podusila..
-
5
pridala som štipku červenej mletej papriky, pomiešala a pridala som mäso..a podliala som nálevom..z nálevu som pridala aj korenie, nové korenie, bobkový list,klinčeky a borievky a spolu sa všetko dusilo pod pokrievkou na slabom plameni...
-
6
mäso som potrela kremžskou horčicou a podliala som ho malým množstvom nálevu..z nálevu som vybrala aj koreniny a bobkové listy a spolu sa všetko dusilo do mäkka..hotové mäso som podliala vínom a nechala prejsť varom..
-
7
dokončené mäso...pokiaľ sa dusilo, pripravila som si prílohu ryžu..
-
8
hotové jedlo som uložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..
★ ★ ★ ★ ★