Foto: bozulka
Tento recept má manžel veľmi rád od svojich detských rokov.Aby som mu urobila radosť a nielen jemu,varím ho niekoľko krát počas sezóny.Milovali ho aj Zobraziť celý popisTento recept má manžel veľmi rád od svojich detských rokov.Aby som mu urobila radosť a nielen jemu,varím ho niekoľko krát počas sezóny.Milovali ho aj deti.Je rýchly a lacný a skoro zadarmo keď máte záhradku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme na jemno pokrájanú cibuľku,pridáme lyžičku kari korenia a hneď pridáme na kostičky alebo kolieska pokrájanú mrkvičku,keď je mladá môžeme hneď pridať j hrášok.okoreníme čier.korením jemne osoíme a trošku orestujeme.Treba miešať aby sa nepripálilo kari korenie.Podlejeme asi 1 dcl.zeleninovým alebo mäsovým vyvarom,pridáme špetku cukru/opravdu medzi prsty/ dusíme asi 10 min.podľa tvrdosti zeleniny.Môžeme zahustiť solamylom alebo jemne zasypať hl.múkou.Nemusí byť.Dochutím a hotovo.
- 2
Zemiaky,pokrájané na štvrťky varím v slanej vode s vetvičkou petržlenovej alebo celerovej vňaťky/rascou/. Cibuľku osmažím do červena na oleji/masti/ a pridám do uvarených a potlačených zemiakov.Zamiešam a môžeme servirovať. Recept je pre 2 osoby.Tak teraz varievam.
- 3
Je mi ľúto,že fotorecepty nemám,ani príliš nezdobím,podávam tak ako vždy a fotím vlastne až na stole keď si náhodou spomeniem,že by som mohla hodiť recept na varechu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@sjuz , tých možností je veľa,ja som sa ustálila na týchto prísadách/sem tam nejaká malá zmena neuškodí/.