Dusený hrášok s mrkvičkou a zemiaky s cibuľkou

bozulka - fotkabozulka, 1. júla 2010
Dusený hrášok s mrkvičkou a zemiaky s cibuľkou
Foto: bozulka

Tento recept má manžel veľmi rád od svojich detských rokov.Aby som mu urobila radosť a nielen jemu,varím ho niekoľko krát počas sezóny.Milovali ho aj Zobraziť celý popisTento recept má manžel veľmi rád od svojich detských rokov.Aby som mu urobila radosť a nielen jemu,varím ho niekoľko krát počas sezóny.Milovali ho aj deti.Je rýchly a lacný a skoro zadarmo keď máte záhradku.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

hrnček 3 dcl 1
1 ks
1 lyžičku
malú lyžičku
príloha:varené zemiaky ,cibuľa,olej




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme na jemno pokrájanú cibuľku,pridáme lyžičku kari korenia a hneď pridáme na kostičky alebo kolieska pokrájanú mrkvičku,keď je mladá môžeme hneď pridať j hrášok.okoreníme čier.korením jemne osoíme a trošku orestujeme.Treba miešať aby sa nepripálilo kari korenie.Podlejeme asi 1 dcl.zeleninovým alebo mäsovým vyvarom,pridáme špetku cukru/opravdu medzi prsty/ dusíme asi 10 min.podľa tvrdosti zeleniny.Môžeme zahustiť solamylom alebo jemne zasypať hl.múkou.Nemusí byť.Dochutím a hotovo.

  2. 2

    Zemiaky,pokrájané na štvrťky varím v slanej vode s vetvičkou petržlenovej alebo celerovej vňaťky/rascou/. Cibuľku osmažím do červena na oleji/masti/ a pridám do uvarených a potlačených zemiakov.Zamiešam a môžeme servirovať. Recept je pre 2 osoby.Tak teraz varievam.

  3. 3

    Je mi ľúto,že fotorecepty nemám,ani príliš nezdobím,podávam tak ako vždy a fotím vlastne až na stole keď si náhodou spomeniem,že by som mohla hodiť recept na varechu.

Diskusia k receptu

zitar
@bozulka , páči sa mi, čo si napísala v bode 3, bežné jedlo, bežné podávanie v obyčajný, trebárs pracovný deň. Ja to robím tak isto. Keď je však už nejaká slávnostná príležitosť, tak sa s tým tanierom a jeho zdobením aj pohrám. A k jedlu, no vynikajúce
sjuz
bozulka - toto mám veľmi rada, aj moja mama to robievala. K tomu varené zemiačky a občas aj volské oko. My dávame zeleninku na maslo a pridáme aj štipku cukru, a posekanú vňaťku.
bozulka
Som rada,že som vás trošku zaujala.Takéto jedlá máme určite skoro všetci radi,ale trošku pri tej "moderne" zabúdame na naše tradičné jedlá.Na vareche si cením aj to,že občas niekto pridá recept na ktorý sme dávno zabudli.
@sjuz , tých možností je veľa,ja som sa ustálila na týchto prísadách/sem tam nejaká malá zmena neuškodí/.
gittka
@bozulka ,toto zbožnujem.aj všetci okolo,len oni musia mať k tomu aj nejaké to mäsko.
bozulka
@gittka , my nemusíme,ale večera potom musí byť tiež z toho čo behalo,lietalo alebo plávalo.Manžel je skromný on by nemusel...?????
michsamant
@bozulka , je to mnamka....ak das viac cibule a opecies ju a po trosickach budes pridavat vyvar a varit cibulu, az kym sa nerozpadne, vznikne dobra husta omacka a potom v nej ta zeleninka...mnamka :) to len na okraj davam tip. inak to co si ty uvarila vyzera vyborne!!
bozulka
@miska , máš pravdu,ale cibule je dosť v zemiakoch aj v hrašku,ale môžem vyskúšať,bude to zase iná chuť.
tinca
@bozulka mne to mamina robila na kyslo ako prívarok, ale aj takto na sladko vyzerá super,ďakujem za pripomenutie
frezia68
Jednoduché,ale dobré jedlo,ktoré určite urobím v dohľadnej dobe:-)) aj s tými zemiačkami s cibuľkou.
bozulka
Želám dobrú chuť a Editka skús to aj s tým kari.
monzet
Mňam,toto bude zajtra na obed.Ďakujem za fajnučký nápad
alexdidi
to kari určite dodá tú správnu chuť...výborné ľahké jedlo...
bozulka
@alexdidi , máš pravdu dá sa to urobiť na rôzne spôsoby,ale táto kombinácia sa nám osvedčila.
bozulka
Samozrejme robím rôzne kombinácie -ako príloha k mäsu,hrášok na kyslo s kôprom,polievočky kyslé alebo obyčajné, samostatné alebo kombinované,možností je veľmi veľa,stačí si len vybrať podľa chuti, s láskou uvariť a s úsmevom podávať a potom chutí aj to najobyčajnejšie jedlo za pár centov.
haston
už sa teším, ako si toto jedlo budem robievať z novej zeleniny!
bozulka
Aj mňa teší že teba teší...Takto upravený recept nám najviac chutil a ostal v našom jedálničku.
michsamant
Jej @bozulka no vidis aky je svet maly :) a vies ze ja som toto tvoje uz varila ani to nebolo tak davno a chutilo nam... len som zabudla napisat. Takze toto odporucam, je to velmi dobre. My sme mali k tomu chapati a len taky obycajny paradajkovy salat.
bozulka
Miška je to len návod,každý si upraví podľa seba a potom je veľa ďalších receptov...a to je správne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia