Kuracia fajita quesadilla
Foto: hame
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 ks |
|
1 hrnček (strúhaný) |
|
1 plechovka |
|
hrsť (nasekaný) |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia a zeleninu nakrájame na tenké rezance. Mäso osmažíme na olivovom oleji, pridáme koreniny a soľ. Potom pridáme zeleninu a dusíme domäkka. Prilejeme šťavu z plechovky krájaných paradajok a varíme asi 5 minút. Mäsovú zmes necháme vychladnúť.
- 2
Na čistú panvicu položíme tortillu. Polovicu posypeme cheddarom, polejeme mäsovou zmesou a opäť posypeme cheddarom. Priklopíme druhou polovicou tortilly a opečieme z oboch strán.
- 3
Paradajková salsa: Zvyšný obsah plechovky vyklopíme do vyššej misy, pridáme koriander, soľ a rozmixujeme tyčovým mixérom.
- 4
Opečenú tortillu nakrájame na tretiny a podávame s paradajkovou salsou.
Tiež quesadilla:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu