Kolienka s mletým mäsom

mimit - fotkamimit, 14. decembra 2013
Kolienka s mletým mäsom
Foto: mimit

Asi si poviete, ze toto jedlo je nieco ako co chladnicka dala..Ale vo Svajciarsku je zname ako Hörnli und Ghacktes a je velmi oblubene jedlo a podavane aj na spolocenskych udalostiach. A my u nas doma mame radi maso so stavou, takze preco to neuvarit.

3
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
 (na dusenie)
1 ks
2 strúčiky
2 lyžice
1,5 lyžice
1 dcl (alebo bujón)
2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maso nechame zatiahnut na zohriatom masle. Trosku zredukujeme ohen a pridame najemno nakrajanu cibulu, pretlacene struciky cesnaku, majoran, tymian a paradajkove pyre. Ja davam domace s cesnakom, najdete ho aj v mojich receptoch.

    Kolienka s mletým mäsom - obrázok 1
  2. 2

    Po chvili pridame muku, zamiesame, prilejeme vino a/alebo bujon. Okorenime a prikryte na malom ohni varime 15-20 minut.

    Kolienka s mletým mäsom - obrázok 2
  3. 3

    Ako prilohu podavame kolienka. U nas takto pol na pol :) dobru chut prajem

    Kolienka s mletým mäsom - obrázok 3

Diskusia k receptu

slavicek
toto poznám,ale ja tam nedávam múku a bujón,ale pridám peperonccino a potom to zmiešam všetko spolu,posypem nastrúhaným parmezánom,super jedlo a ku tomu 1 vychladené pivko
agora
s tým parmezánom, bez tej múky to môže byť paráda...
anan
Podobne varievam ten ghackets tiez a velmi casto, kedze dcerka s manzelom by sa v tom i kupali
anan
Neviem preco, ale neukaze cely komentar, ktory napisem