Kuracie mäso po čínsky s kešu orieškami a ustricovou omáčkou
Foto: petan71
Čínske reštaurácie a ázijské bistrá vôbec sú plné typickej vôňe, ktorá ma vždy núti prinajmenšom spomaliť a vychutnať si tú vôňu zakaždým, keď idem Zobraziť celý popisČínske reštaurácie a ázijské bistrá vôbec sú plné typickej vôňe, ktorá ma vždy núti prinajmenšom spomaliť a vychutnať si tú vôňu zakaždým, keď idem okolo, ak nie rovno sa zastaviť na skvelý obed alebo večeru. Tento recept úplne kopíruje čínsku kuchyňu, je ľahký, chutný a presvedčí o tom, že za pár desiatok minút v kuchyni sa dá úplne v pohode pripraviť skvelá domáca čína s typickou vôňou a nezabudnuteľnou chuťou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na mierny, až stredný oheň na sporáku si dáme wok a pridáme trochu olivového oleja. Úplne nadrobno si nakrájame 1-2 strúčiky cesnaku a necháme ich na woku podusiť, až pokiaľ sa nebude šíriť pekná vôňa. Medzitým si opláchneme kuracie mäso a nakrájame na drobné kúsky, osolíme a okoreníme. Cibuľu si nakrájame na kolieska, chilli papričku (feferónku) tiež na drobné kolieska, resp. nadrobno a z jarnej cibuľky si odrežeme asi 7-8 kúskov zelenej vňati a nakrájame na asi 10-15 cm kúsky.
- 2
Keď podusený cesnak na woku už pekne rozvoniava, pridáme kuracie mäso, kolieska cibuľe, nadrobno nakrájanú chilli papričku, vňať jarnej cibuľky a kešu oriešky a všetko spolu premiešame. Necháme na woku asi 4 minútky (každú chvíľku premiešame, aby sa všetko orestovalo z každej strany).
- 3
Po 3-4 minútkach na woku, keď sa všetko spolu pekne restuje, pridáme sójovú a ustricovú omáčku, asi 2 PL z každej (môže byť aj od oka), a to tak, že najprv pridáme jednu z omáčiek, poriadne premiešame a následne pridáme druhú omáčku a znovu premiešame. Necháme na woku asi ďalších 5-6 minút, než sa bude šíriť typická vôňa čínskej kuchyňe. Na koniec celý wok mierne osolíme a premiešame. Podávame s uvarenou ryžou. Dobrú chuť:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ze to nema nic spolocne s cinskou kuchynou, a sorry suroviny su nakrajane na kocky a ustricova omacka, to je sumifuk 5*
rozdiel je iba v tom,ze namiesto sojovej omacky sa tam dava rybia omacka. + paprika a ananas...