
Obyčajný maďarský guláš
Ahojte varecháči. Tak a je to tu. Čo ma napadlo! Uvariť guláš maďarák...

Bravčové karé s mrkvou a ryžou
Manželovi sa vždy zavďačím mäsom na šťave. Tentoraz som pridala k mäsu aj mrkvu.

Zemiakový paprikáš po sedliacky
Dnes som urobila moje obľúbené jedlo. Robievam ho často v lete, lebo je dostatok čerstvej zeleniny...

Kysnutý kapustový beľuš
Beľuše u nás sú veľmi obľubené pripomínaju mi moje detstvo , jablkovy alebo kapustový. Dnes je...

Paprikáš z kuracích srdiečok
V časoch mojeho detstva na Barčianskej č. 32 v mojich milovaných rodných Košiciach bolo kuracie srdce...

Pravý židovský husací šolet
Husací šolet je tradičným jedlom židovskej kuchyne a má rôzne receptúry, ktoré sa varia aj dnes....

Bravčová pečeň na poľovnícky spôsob
Pripravila som bravčovú pečeň inak ako mám vo zvyku a výsledok je veľmi chutný. Pridávam recept...

Kuracia pečeň trochu inak
Sú jedlá, ktoré varíme bežne, ale občas nie je na škodu malá zmena.

Bravčové medailónky z bravčového stehna na údenej slaninke, cesnaku dubákoch a šľahačke
Kúpila som medailonky z bravčového stehna z malého orecha a pripravila som ich na dubákoch, slaninke...

Tarhoňa s pestrou zeleninou
Dnes som potrebovala spraviť rýchly obed, mám veľa práce. Večer som uvarila kukuricu. Dnes...

Eszterházy kuracie žalúdky so zelenými nokerlami
Dnešný obed kuracie žalúdky so zeleninou krájanou na paličky, vínom a smotanou na obľúbený spôsob grófa...

Španielske vtáčky s ryžou
Toto jedlo máme velmi radi. Varíme ho vždy, keď mám pekný kus hovädzieho mäska.

Slávnostný obed - Kuracie prsia plnené syrom a špenátom v lístkovom ceste
Toto jedlo sa perfektne hodí na každú rodinnú oslavu. Či už pripravujete nedeľný obed alebo svadobnú...

Guláš kurací na spôsob diviny
Podobný guľáš som už robil jelení. To bol prvý recept čo som sem vložil. Nevedel...

Židovský kosher šábesový hovädzí šoulet
Šoulet je typické tradičné židovské jedlo na šabat, ide o židovský sviatok, hebrejsky ש-ב-ת, ...

Makaróny s mletým mäsom
Dnes bolo treba rýchlo navariť, tak prišli na rad obľúbené makaróny.

Bravčová panenka obalená v slaninke, na víne so skaramelizovanou cibuľkou
Panenku umyjeme a nakrájame na cca. 4 cm hrubé medajlonky (podľa šírky plátku slaniny). Obalíme...

Svoja pečienka
V originály sa toto jedlo volá Štefanská pečienka. Ale keďže sa robí z hovädzieho mäsa a ja...

Sviečková na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Delikátna sviečková na smotane pripravená z diviny. A nechýba ani žemľová knedľa.

Tagliatelle s brokolicou a cuketou
Najskôr si ako prvé dáme podľa bežného postupu uvariť cestoviny. Medzitým si rozohrejeme olivový olej a nakrájame zeleninu...

Rizoto trochu inak
Pri jednej návšteve mi ponúkli takéto rizoto, bolo fajnové šťavnaté a tak som sa...

Kuracie mäso so špargľou v smotanovej omáčke
Tento recept vznikol kombináciou viacerých, keď som chcela pripraviť chutné jedlo zo špargle.

Pastiersky koláč z mletého mäsa
Anglická špecialita Pastiersky koláč je udusené mleté mäso so zeleninou prikryté zemiakovou kašou a zapečené v rúre....

Račianska bravčová pochúťka
Bravčové pliecko nakrájame priečne cez vlákna. Cibuľku orestujeme na troche oleja do sklovita, pridáme na...

Skoro ruža
Nič zložité no efekt je zaručený. Inšpiroval som sa podobnými receptami. Ja síce rád varím,...

Diviačie stehno s jemnou zeleninou
Stehno opracujeme, odblaníme a opečieme na bravčovej masti z oboch strán. Vyberieme z panvice a...

Halušky-celiatické s hlivovou omáčkou
Tieto halušky sú výborné pre celiatikov na rôzne spôsoby a najlepšie sa robia z bezlepkovej múky Fariny...

Kurací flamender podľa Flérky Naďky
Strávil som 10 dní v Pavlůvkách – Velkých Pavlovicích na južnej Morave v tej najpríjemnejšej spoločnosti...

Kuracia sviečková s patizónovou omáčkou a karlovarským knedlíkom
Klasická sviečková z hovädzieho mäsa je populárne jedlo, ktoré sa podáva so zeleninovou smotanovou omáčkou a...

Kuracie prsia s hlivou ustricovou
Som presvedčený, že aj Vy sem tam radi „podľahnete “ vlastnej fantázii podporovanej osobnými chúťkami...

Hovädzí stroganov
Recept som našiel tu na Vareche a autorka je Alexdidi. Bol výborný !