Foto: sandra
Prísna diéta, ktorá mi pomáha zlepšovať moje zdravotné komplikácie ma núti každý deň vymýšľať ľahké a rýchle zeleninové jedlá. Dnes padol za obeť karfiol, Zobraziť celý popisPrísna diéta, ktorá mi pomáha zlepšovať moje zdravotné komplikácie ma núti každý deň vymýšľať ľahké a rýchle zeleninové jedlá. Dnes padol za obeť karfiol, a keďže varenie na vode je strašne otravné, použila som aj minimum mojich obľúbených, aj indických korenín. Indická kuchyňa ma fascinuje, a za to, že som sa mohla trochu priučiť, ako využiť indické koreniny ale aj pripravovať indické jedlá, patrí veľká vďaka našej @michsamant .
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks, menší |
|
1 ks, väčšia |
|
1/4 čl |
|
1/4 čl |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
1/4 lyžičky |
|
1 dl |
|
2 strúčiky |
|
1 čl na zahustenie,(zmes na obaľovanie a zahusťovanie) |
|
|
Postup
-
1
Na olivovom oleji som opražila kurkumu a drvenú rímsku rascu. Pridala som nakrájanú cibuľu a opražila.
-
2
Prihodila som ružičky karfiolu a chvíľu opražila, kým sa karfiol obalil v korení a cibuli.
-
3
Zaliala som vodou a nechala dusiť.
-
4
Pred koncom som pridala korenie garam masala. Kúpila som ho na tržnici v bio obchode, za 1,70 Eur.
-
5
Zaliala koksovým mliekom a premiešala.
-
6
Na záver, kvôli chuti, som pretlačila 2 strúčiky cesnaku.
-
7
A úplne na záver, našu slovenskú hrašku (zloženie: hrach, kukurica, sója, pšeno, sójová omáčka, soľ) na zahustenie, stačilo len trošku, pridala som aj trochu soli. tej si treba dať podľa chuti.
-
8
Podávame s tým, čo máme k takémuto jedlu radi, výborne sa hodia placky chapaty, ale aj chrumkavý chlieb. Ja bez placiek aj prílohy, čo už... Dobrú chuť! :-D
Len tak mimochodom tieto suroviny nie su v ani v recepte.
Dobry recept.
Karfiol doma nemám,ale mám brokolicu,viem trošilinku iná chuť,aj tak vyskúšam a uvidím...