Dusený kaleráb

gordonko - fotkagordonko, 5. marca 2013
Dusený kaleráb
Foto: gordonko

.... neviem už kde ,ale viedli sme reči o nejakom jednoduchom pokrme a Zobraziť celý popis.... neviem už kde ,ale viedli sme reči o nejakom jednoduchom pokrme a vtedy som dostal dobrý a jednoduchý recep na dusený kaleráb ..premňa dovtedy niečo nepoznané .... tak prikladám aj ked je to úplne jednoduché , možno to nepoznate ....

2
porcie
5 minút
príprava
5 - 10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    kaleráb si očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle

    Dusený kaleráb - obrázok 1
  2. 2

    rozpustíme si maslo ,alebo margarin a nato prisypeme kaleráb

    Dusený kaleráb - obrázok 2
  3. 3

    osolíme a okoreníme a za občasného miešania podusíme

    Dusený kaleráb - obrázok 3
  4. 4

    robil som to už niekolko krát ,dá sa to použiť ako príloha k .... ,ale pár razi som to zbaštil len tak samotné ...chutí to. .. DOBRÚ CHUŤ

    Dusený kaleráb - obrázok 4

Diskusia k receptu

tiginko
robievam aj ja, je to naozaj veľmi dobré. Dá sa to ochutiť aj ako kapusta - octom a cukrom...
pacik
...alebo širokými rezancami a keď pridáš smotanu, príp. s trochou múky, máš výborný prívarok...
micanela
babka robievala kalerábolé rezance... len neviem presne ako - poradíte?
yyyyanula
@micanela Moja svokra ich robieva. Na cibuľke s maslom alebo olejom sa opraží resp. podusí kaleráb nastrúhaný nahrubo domäkka - ako keď sa dusí kapusta, táto zmes sa zmieša s uverenými cestovinami a obed je hotový :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia