Bravčové medailónky z bravčového stehna na údenej slaninke, cesnaku dubákoch a šľahačke fotorecept
Foto: pusta
Kúpila som medailonky z bravčového stehna z malého orecha a pripravila som ich na dubákoch, slaninke a šľahačke. Ide o veľmi jednoduché, jemné Zobraziť celý popisKúpila som medailonky z bravčového stehna z malého orecha a pripravila som ich na dubákoch, slaninke a šľahačke. Ide o veľmi jednoduché, jemné chutné a voňavé jedlo. Kuchyňa nádherne voňala po dubákoch a cesnaku a údenej slaninke, ktorých chuť prevzalo i mäsíčko, ktoré bolo ešte zjemnené šľahačkou..
porcie
príprava
na 80 - 90 °C
Suroviny
6 ks |
|
1 ks |
|
1 veľký strúčik |
|
1 veľká hrsť |
|
50 g |
|
200 ml |
|
3 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Najprv som namočila dubáky do teplej vody na 30 minút.
-
2
Bravčové medailonky som umyla, osušila, nevyklepávala som ich, len trocha roztlačila rukou,...
-
3
...osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením a nechala chvíľu odpočinúť..
-
4
V rozpálenom oleji som ich prudko opiekla, aby sa zatiahli z jednej strany - asi 3 - 4 minúty a...
-
5
...rovnako aj z druhej strany, kým neboli na povrchu troška do červeno-hneda, do mäska som nepichala vidličkou, aby nevytiekla šťava a zostalo pekne šťavnaté, lebo oriešok zo stehna je suchšie mäso. Obracala som drevenou špachtľou a vybrala som ich po opečení na tanier.
-
6
Do výpeku som dala cibuľu, restovala som ju takmer do hneda, potom som ju podliala trochou horúcej vody a za stáleho miešania som odvarila chutný mäsový výpek, vydusila opäť až na tuk. Tento postup som opakovala celkom 3x za sebou, podobne ako pri príprave perkeltu, lebo cibuľa sa rozpadne a ochutí i zahustí výslednú šťavu, nepoužívam na zahustenie žiadnu múku a ani nič iné.
-
7
Pridala som prúžky domácej údenej slaniny a nechala som ju pustiť tuk, ktorý dodá jedlu príjemnú údenú chuť.
-
8
Do cibuľovo-slaninového základu som vložila opečené medailonky, podliala som trochou horúcej vody asi do ich výšky a prikryté som ich dusila na strednom plameni za občasného podlievania vodou a premiešania - asi 30 minút.
-
9
Pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a všetko spolu som dusila asi 15 minút prikryté pokrievkou, kým mäsko nebolo mäkkučké a dubáky uvarené.
-
10
Pridala som šľahačkovú smotanu, nechala som len prevrieť a vypla som plameň.
-
11
Na záver som pridala prelisovaný cesnak, premiešala a prikryté som nechala chvíľu odstáť, aby celé jedlo krásne prevoňal.
-
12
Podávala som horúce so zemiakovou kašou, na osobu som dala 2 medailonky a podliala jemnou smotanovou omáčkou, ktorá mala chuť dubákov, údenej slaninky a bola prevoňaná cesnakom. Mäsíčko je šťavnaté a mäkkučké ako masielko, prevzalo chuť korenín a použitých ingrediencií, ide o veľmi chutné, jemné a voňavé jedlo,nenáročné na prípravu. Odporúčam vyskúšať - dobrú chuť prajem.
Tak, toto je posledné jedlo, ktoré mi chýbalo ku šťastiu. Jedálniček na budúci týždeň som týmto uzavrel. Kombináciu mäska a smotany v akejkoľvek podobe, môžem aj 10 dní do týždňa. Ja si síce vymením zemiaky za niečo iné, ale to podstatné mi z tohto rcp. zostane. Pekný recept.
dakujem.
dakujem za pochvalu.
som rada, že sa ti recept páči.
dakujem za tvoje hodnotenie.
dakujem za takú úžasnú pochvalu.
hádam aj tebe sa pošťastí dostať sa k dubákom.
no škoda, že neprenášajú ešte toto aj elektrony.
srdečne ti dakujem.
dakujem.
dakujem za krásne uznanie a 5****
to tvoje pivo si z chuti potom daj :D doprajem ti ho :-)
dakujem za pochvalu.
tak málo ti stačí ku šťastiu, ale často to býva práve takéto. tiež môžeme takéto voňavé s dubákmi, smotanou a mäskom.
som rada, že si zaradil do svojho jedálneho lístka, ktorý si budúci týždeň týmto jedlom uzavrel a teší ma, že môj recept považuješ za pekný a hoden nasledovania.
dakujem za uznanie.
to, že považuješ moje recepty za jedničku, je pre mňa poklona a veľká česť, ktorá ma nesmierne teší, ale predovšetkým zaväzuje :-)
dakujem ti za tak vysoké uznanie a zhodnotenie mojej práce.
dakujem za pochvalu.