
Kuriatka na šalotke s cuketkou
Gemerské lesy okolo „Slavošky“ sú aj hubársky raj. Tamojšia vrchnosť ma, je tomu už vyše...

Bazalková ryža s hubami a artičokmi
Hrniec zahrejeme na strednú teplotu a vlejeme doň olivový olej. Keď začne olej voňať, pridáme...

Rumový guláš
Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...

Jambalaya po slovensky
Základ tohoto, v mojom prípade zeleninového, jedla je najpravdepodobnejšie v hispánskej kuchyni, kde má...

Dusené jahňacie kolienko so saturejkou
Na tento sviatočný deň som pripravila dusené jahňacie kolienko, ktoré som na záver posypala saturejkou.

Hokejové ratatouille
ked potrebujem rýchly obed počas týchto hokejových dni tak moja voľba padne na toto

Zajačie stehno v balzamikovej omáčke
Zajačie stehno prudko opečieme na oleji, pridáme koreňovú zeleninu, šalotku, bobkový list, soľ,...

Bravčová pečeň s hlivou
Ja som už na dôchodku, no ešte si dobre pamätám na časy, kým som chodila do zamestnania....

Huby na smotane s chrenom
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a opláchnuté, nahrubo pokrájané huby, ochutíme...

Bravčové rebierka na červenom víne
Na dnešný obed som pripravila rebierka na červenom víne. jednoduché a veľmi chutné. ako prílohu...

Treska se zeleninou v kokosové omáčce
Lehce inspirován jedním z norských receptů jsem pro nedostatek prvotních surovin potřebných k jeho realizaci silně zaimprovizoval...

Rezance s kapustou
Na masti ľahko urestujeme cibuľu so salámou, kapustu zlejeme a pridáme k cibuli, dochutíme cesnakom,...

Morčacia pečeň na víne
Toto je spôsob úpravy morčacej pečene, ktorý mi doteraz asi najviac chutil... a rýchlovka.

Ľahký zeleninový koláč
Ako fotografka sa vyjadrujem radcej fotkami... nez popisovanim. Tento recept je vhodny pre tych, co...

Prekladaný kel s hubami
Ryžu premyjeme, dáme variť do osolenej vody na 13 – 15 minút a scedíme ju...

Ravioly s hubovou plnkou
Všetky huby nakrájame na malé kocky, opečieme na repkovom oleji, pridáme soľ, korenie a saké...

Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi
Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, ...

Jarné závitky
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok šunky, plátok syra a stočíme...

Kuracie prsia na špenáte a kukurici
Na oleji opražíme nasekaný cesnak, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia a restujeme, kým sa...

Hubový rožok
V dnešnej dobe, keď máme veľa húb zostanú nám "gumové" rožky, spotreboval som ich...

Pražma s bešamelovou omáčkou, olivami a kaparami
Komerčný receptS takou jedinečnou rybou ako je pražma by sa malo zaobchádzať veľmi jemne. Podávajte ju...

Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku
Zmena je život; poznáte to aj s osobnej praxe. Tentoraz to „postihlo“ moje obľúbené „srdiečka“ ...

Dusené uhorky
Uhorky očistíme, pozdĺžne rozkrojíme, odstránime jadierka a nakrájame na 8 cm dlhé kúsky.

Králičie beháky na póre a bielom víne
Králičina patrí medzi moje obľúbené mäso. Teraz som ju robila na póre a podlievala bielym vínom....

Kuracie stehná s kapiou
Vínko sa nehodí iba na pitie, ale vie dodať mäsu inú príchuť. Výborne sa hodí...

Kápia s jogurtovým dressingom
Výborná príloha nielen ku grilovačkám, ale hodí sa aj ako ľahká večera v týchto horúcich dňoch...

Kaleráb plnený hubami
Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...