Foto: stefanm
Neviem kedy som to pripravoval ale dobre si pamätám tie zvuky chvály,ktoré pri jedení rodina vydávala.Našiel som foto vo svojom albume jedál (zatiaľ Zobraziť celý popisNeviem kedy som to pripravoval ale dobre si pamätám tie zvuky chvály,ktoré pri jedení rodina vydávala.Našiel som foto vo svojom albume jedál (zatiaľ asi 320 foto) a pretože mám trochu času,tak som sa rozhodol,že ho zverejním.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V nádobe rozmiešame asi 1dcl oleja s worcestrom,sójovou omáčkou,soľou,korením,kokosom a vegetou.Plátky kuracieho mäsa (prsia alebo vykostené stehno) mierne naklepeme, naukladáme do pripravenej zmesi a necháme v chlade najmenej ½ hod.Mäso môže byť naložené aj 24hod.Na panvici rozpálime olej,mäso v ňom opečieme po obidvoch stranách,podlejeme vodou,udusíme do mäkka,vyberieme a odložíme do tepla.Do kastrola dáme variť vodu s cukrom a s bobuľkami hrozna.Varíme asi 5min.Potom zmes rozmixujeme ponorným mixérom alebo v mixéri.Precedíme,pridáme v 1dcl studenej vody rozpustený solamyl a krátko povaríme. Podávame s restovanou ryžou ozdobené strapcom červeného hrozna.
Diskusia k receptu