Kuracie medailónky s kokosom a hroznovým krémom

stefanm - fotkastefanm, 1. augusta 2010
Kuracie medailónky s kokosom a hroznovým krémom
Foto: stefanm

Neviem kedy som to pripravoval ale dobre si pamätám tie zvuky chvály,ktoré pri jedení rodina vydávala.Našiel som foto vo svojom albume jedál (zatiaľ Zobraziť celý popisNeviem kedy som to pripravoval ale dobre si pamätám tie zvuky chvály,ktoré pri jedení rodina vydávala.Našiel som foto vo svojom albume jedál (zatiaľ asi 320 foto) a pretože mám trochu času,tak som sa rozhodol,že ho zverejním.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 PL
1 PL
3 PL
2 strapce
2 PL
2 ČL




Postup

  1. 1

    V nádobe rozmiešame asi 1dcl oleja s worcestrom,sójovou omáčkou,soľou,korením,kokosom a vegetou.Plátky kuracieho mäsa (prsia alebo vykostené stehno) mierne naklepeme, naukladáme do pripravenej zmesi a necháme v chlade najmenej ½ hod.Mäso môže byť naložené aj 24hod.Na panvici rozpálime olej,mäso v ňom opečieme po obidvoch stranách,podlejeme vodou,udusíme do mäkka,vyberieme a odložíme do tepla.Do kastrola dáme variť vodu s cukrom a s bobuľkami hrozna.Varíme asi 5min.Potom zmes rozmixujeme ponorným mixérom alebo v mixéri.Precedíme,pridáme v 1dcl studenej vody rozpustený solamyl a krátko povaríme. Podávame s restovanou ryžou ozdobené strapcom červeného hrozna.

Diskusia k receptu

tinca
@stefanm mňam, ukladám si ho, lebo je z kuraciny a omáčka vyzerá skvele.
mcdowell
Tento recept je skutocne bez chyby.Ja tuto kuraciu lahodku podavam s rezancami a chuti velmi velmi . Dakujem za pripomenutie uz ho aj idem pripravit na veceru. Eva
janger
Zaujimave s tym kokosom! A v kombinacii s hroznovou omackou! Moze byt vyborne!
sovka62
Pre mňa úplne neslýchaná kombinácia, ale keď sa zamýšľam nad tou chuťou, musí to byť dobré. Takže do KK, ale kedy to len všetko vyskúšam?
stefanm
...janger - bolo!!....sovka62 - to je úplne nereálne aby niekto mohol vyskúšať všetko čo sa mu na vareche páči.KK sa nám plnia a už aj v nich strácame prehľad.Takže najlepšie to je nechať na náhodu a improvizovať v danej chvíli keď nás niečo napadne.Niekedy stačí tak málo,len nakuknúť a už je tu nápad ktorý si prispôsobíme vlastným podmienkam a máme z toho príma jedlo a hlavne , dobrý pocit!!Myslím,že aj ty to tak robíš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia