Býčie medailónky s cibuľovými kolieskami
Nakrájané, jemne naklepané medailónky (3 ks na porciu) osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, kečupom,...
Zajac na slivkách so zemiakovou roládou
Stehná umyjeme a osušíme, koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Sušené slivky namočíme do rumu....
Dusené kuracie stehná na víne
Kuracie stehna osolíme, poprášime mletým čiernym korením, paprikou a na rozpálenom oleji opečieme.
Kapustové pocisky celozrnné
Mám dobré skúsenosti s celozrnnou hladkou múkou, tak som z nej spravila aj fliačky so sladkou...
Morčacie vykostené stehno na rasci
Na dnešný nedeľný obed som uvarila ľahké jedlo z morčacieho vykosteného stehna... toto mäsko je veľmi diétne...
Guláš extra špeciál
Zajtrajšia noc bude pre niektorých z nás dosť dlhá. Odporúčam posilniť sa týmto výnimočným gulášom, ...
Kurča na provensálsky spôsob
Kurča očistíme, rozštvrtíme a na oleji narýchlo opečieme. Potom ho podlejeme bielym vínom a pridáme...
Plnené kuracie rezne so šampiňónovou zálievkou
Kuracie mäso je u nás top. Ponúkam aj Vám tento dobrý a nenáročný obed.
Pivný guláš
Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno a v hrnci na rozohriatej...
Kuracie prsia s ovocím
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opražíme na rozohriatom oleji. Pridáme...
Krémové risotto so zelenou špargľou a sušenou šunkou
Dokonalý súlad chutí. Lahodné a delikatesné. Čochvíľa je tu jar a na pultoch sa objaví chrumkavá zelená špargľa. Bolo by priam hriechom ju nevyužiť....
Cigánsky guláš
Na tuku speníme cibuľu dozlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky, zaprášime ho paprikou, múkou...
Teľacie lýtko s polentou
Teľacie lýtko osolíme a okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Pridáme mrkvu a zeler, rajčinový...
Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom
Na jar začína rásť smrčkovec český. Táto veľmi cenená huba je skutočnou delikatesou. Veľmi chutná je plnená....
Hovädzí páj so zemiakovým pyré
Dneska pri vareni som zasnubila masovy paj s pastierskym pajom. Vznikla z toho celkom zaujimava a...
Zaprávané kurča
Kurča očistíme, umyjeme, pokrájame na porcie a opražíme v rozohriatej masti. Potom osolíme, zaprašíme múkou, zalejeme vínom...
NE-pečené mäsko
Toto mäso je dumstované vo vlastnej šťave, ale na oko je ako pečené. Je šťavnaté a veľmi...
Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou
Milujem fúzie a prepájanie tradičnej kuchyne s niečim malým novým. Inovovať a kreovať to je moje....
Bravčový bôčik s krémovou tarhoňou so zeleninou
V profesionálnych kuchyniach sa mäso pripravuje už takmer výlučne len metódou sous vide. V domácnostiach ho možno nahradiť pomalým dusením v uzavretej nádobe v rúre....
Pečená zelenina v pikantnej zálievke s krúpami
Chcela som niečo ľahké, letné na tieto horúce dni. Zeleninu som upiekla v rúre, ...
Variant morského ostrieža po sviatkoch
Predpokladám, že „mančaftu“ môžem zaradiť aj zopár jedincov z našej „Varešky“. Aj ja patrím k...
Sviatočná bašta
Toto , , papaníčko´´ zvyknem robievať medzi Vinaocami a Silvestrom. Varím ho vo viacerých variantách,...
Tofu s kapustou
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájaný syr a na rezančeky pokrájanú kapustu...
Kura na víne, zelenine a hubách
Poznám kura na tisíc spôsobov a všetky sú dobré. Rozmýšľala som, ako ho pripraviť tak,...
Dusené listy moruše s vajcom
Z listov Moruše sa väčšinou robí Sarma, tak isto ako z hroznových. Ale dá sa z nich...
Letná pasta Carevič Ivánuška
Tento "maglajz" je vytvorený predovšetkým z plodov našich letných záhradiek, doplnený v jednej verzii plodmi lesa...
Zeytinyağlı kabak (Cuketa dusená na olivovom oleji)
Baklažány, cukety a paradajky by sme mohli jesť doma hádam aj každý deň. Rýchlovka na...
Morčacie prsia na póre v zelenom mešci
Podobné jedlo robievam počas leta dosť často, lebo vtedy mám dostatok domácich surovín zo záhrady, ...
Hermelín s hubami
Ráda experimentuji s hermelíny. Různě je plním, smažím uzavřené i otevřené. Tuhle variantu nabídl...
Filé s citrónom a bylinkami
Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš...
Kuracie soté s indickou uhorkou
Neviem, či sa tak volá táto gigantická zelenina, dostala som ju darom pod týmto názvom...
Plnený kapustový list
Na rozpálenom oleji opražíme pokrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, ochutíme korením a podusíme za stáleho...