Bravčové na zázvore s kurkumou

anina6 - fotkaanina6, 20. januára 2013
Bravčové na zázvore s kurkumou
Foto: anina6

Dnes som chcela experimentovať so zázvorom, lebo som s ním nemala nejaké skúsenosti, tak som spravila bravčové mäsko na zázvore. Recept je od Helcy103, Zobraziť celý popisDnes som chcela experimentovať so zázvorom, lebo som s ním nemala nejaké skúsenosti, tak som spravila bravčové mäsko na zázvore. Recept je od Helcy103, trošku som si ho upravila. Takže tu je výsledok.

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg vykostené
1/2 lyžičky
1/2 lyžičky
1 lyžička
1 lyžica (na zahustenie)
5 lyžica




Postup

  1. 1

    Mäsko som si nakrájala na rezančeky a uložila do marinády. Najprv však treba očistiť zázvor, ktorý sa mi podarilo očistiť lyžicou tak ako som sa o tom dočítala na Vareche. Takže keď je zázvor očistený, stačí kúsok asi 3cm, nakrájala som ho na drobné kocečky.

  2. 2

    Pripravíme si marinádu z oleja, soli, červenej papriky, kurkumy a samozrejme zázvor. Mäsko si pekne pospalo v marináde, dobre premiešané a prikryté do druhého dňa v chladničke.

  3. 3

    Potom ho už len pekne opražíme asi 15 minút, nech sa trochu podusí, ono si pustí šťavu. Podlejeme vodou a nakoniec som ešte trochu šťavu zahustila solamylom. K tomu som podávala opekané zemiačky. Chuť bola zaujímavá a ako som sa ešte dnes dočítala o kurkume aj zdravé jedlo som navarila. takže dobrú chuť.

Diskusia k receptu

helca103
Ako vidím podarilo sa Ti to a verím,že aj chutilo. Veru tak, aj zázvor aj kurkuma sú zdravé ingrediencie :-)
denyany
vyzerá to prudko jedlé. zázvor mám veľmi rada a dávam ho všade tam , kde je to len trocha možné. ukladám do kk.
anina6
izabella929 ďakujem. ďakujem, helca103 no snažila som sa a chutilo nám,denyany díky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia