Foto: anina6
Dnes som chcela experimentovať so zázvorom, lebo som s ním nemala nejaké skúsenosti, tak som spravila bravčové mäsko na zázvore. Recept je od Helcy103, Zobraziť celý popisDnes som chcela experimentovať so zázvorom, lebo som s ním nemala nejaké skúsenosti, tak som spravila bravčové mäsko na zázvore. Recept je od Helcy103, trošku som si ho upravila. Takže tu je výsledok.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäsko som si nakrájala na rezančeky a uložila do marinády. Najprv však treba očistiť zázvor, ktorý sa mi podarilo očistiť lyžicou tak ako som sa o tom dočítala na Vareche. Takže keď je zázvor očistený, stačí kúsok asi 3cm, nakrájala som ho na drobné kocečky.
- 2
Pripravíme si marinádu z oleja, soli, červenej papriky, kurkumy a samozrejme zázvor. Mäsko si pekne pospalo v marináde, dobre premiešané a prikryté do druhého dňa v chladničke.
- 3
Potom ho už len pekne opražíme asi 15 minút, nech sa trochu podusí, ono si pustí šťavu. Podlejeme vodou a nakoniec som ešte trochu šťavu zahustila solamylom. K tomu som podávala opekané zemiačky. Chuť bola zaujímavá a ako som sa ešte dnes dočítala o kurkume aj zdravé jedlo som navarila. takže dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu