Tento recept je veľmi rýchly a jednoduchý, chutný a výživný, namiesto tofu je možné použiť akékoľvek mäso, takže mojim chlapom robievam mäsovú obmenu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 |
|
1 veľká |
|
1 väčší |
|
1 stredne veľký |
|
1 štvrť hlávky |
|
3 lyžice (môže byť aj z konzervy) |
|
3 lyžice (nemusí byť) |
|
1 |
|
1 |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
|
Postup
-
1
Tofu (mäso) nakrájame na malé kocky a pokvapkáme ho sojovou omáčkou. Očistenú zeleninu pokrájame na dlhé rezance. Cibuľu a cesnak nadrobno pokrájané dáme speniť na olej.
- 2
Keď je cibuľka s cesnakom "sklovitá" pridáme tofu (mäso), chvíľku opečieme a pridáme nastrúhanú alebo nakrájanú zeleninu. Osolíme okoreníme ovegetíme podľa chuti a podlejeme trochou vody a necháme dusiť.
- 3
Zhruba po 10 minútach (záleží či sa to robí vo woku alebo na normálnej panvici) pridáme hrášok s kukuricou a ešte chvíľku podusíme. Hotové podávame s uvarenou ryžou, ktorú môžeme pri varení dochutiť kari alebo zázvorom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu