Bravčové mäso na červenej repe s bulgurom

dada777 - fotkadada777, 7. júla 2013
Bravčové mäso na červenej repe s bulgurom
Foto: dada777

Celkom chutný mäsový obed vhodný aj pre bezmliečnu diétu s mojou obľúbenou červenou repou.

3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Bulgur:
1,5 hrnčeka
3 hrnčeky
podľa chuti
2 ks
Mäso na repe:
500 g (alebo vykostené karé)
0,5 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    objem hrnčeka = 200 ml Do hrnca dáme zovrieť vodu, po zovretí vysypeme bulgur, privedieme do varu a povaríme 15 minút. Na panvicu si dáme olej, do ktorého pridáme na tenšie kolieska nakrájaný pórik, zľahka orestujeme, pridáme k bulguru, jemne premiešame a osolíme podľa chuti.

  2. 2

    Bravčové mäso umyjeme, nasolíme a v hrnci na troche oleja prudko opražíme, aby sa zatiahlo. Opražené mäso vyberieme na tanier a do oleja dáme najemno nastrúhanú červenú repu, ktráko ju orestujeme, pridáme mäso zalejeme trochou vody a dusíme domäkka.

  3. 3

    Potom zahustíme špaldovou múkou so špaldovými otrubami rozmiešanými v troche teplej vody. Necháme krátko prejsť varom a pred koncom varenia zjemníme čajovou lyžičkou pohánkového jogurtu. A môžeme servírovať, dobrú chuť!

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: