Foto: dada777
Celkom chutný mäsový obed vhodný aj pre bezmliečnu diétu s mojou obľúbenou červenou repou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Bulgur: | |
1,5 hrnčeka |
|
3 hrnčeky |
|
podľa chuti |
|
2 ks |
|
|
|
Mäso na repe: | |
500 g (alebo vykostené karé) |
|
|
|
|
|
0,5 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
objem hrnčeka = 200 ml Do hrnca dáme zovrieť vodu, po zovretí vysypeme bulgur, privedieme do varu a povaríme 15 minút. Na panvicu si dáme olej, do ktorého pridáme na tenšie kolieska nakrájaný pórik, zľahka orestujeme, pridáme k bulguru, jemne premiešame a osolíme podľa chuti.
- 2
Bravčové mäso umyjeme, nasolíme a v hrnci na troche oleja prudko opražíme, aby sa zatiahlo. Opražené mäso vyberieme na tanier a do oleja dáme najemno nastrúhanú červenú repu, ktráko ju orestujeme, pridáme mäso zalejeme trochou vody a dusíme domäkka.
- 3
Potom zahustíme špaldovou múkou so špaldovými otrubami rozmiešanými v troche teplej vody. Necháme krátko prejsť varom a pred koncom varenia zjemníme čajovou lyžičkou pohánkového jogurtu. A môžeme servírovať, dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu