Šošovica so zeleninou v krémovej horčicovej omáčke fotorecept
Foto: elixir
Zelenina s koreniami a omáčkami sa dá uvariť na "kvadrilión" spôsobov, zakaždým trochu inak... to mám na nej veľmi rada. Inšpirácia prišla zo stránky Zobraziť celý popisZelenina s koreniami a omáčkami sa dá uvariť na "kvadrilión" spôsobov, zakaždým trochu inak... to mám na nej veľmi rada. Inšpirácia prišla zo stránky Essen und Trinken.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 ks (menšia) |
|
1 ks (menší) |
|
za väčšiu hrsť (pokrájaný) |
|
6 PL |
|
3 PL |
|
0,3 PL |
|
2-3 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájame. Do menšieho hrnca nalejeme jeden a pol hrnčeka vývaru, pridáme šošovicu a prikryté varíme 40 minút na slabom plameni. Zároveň si v inom hrnci dáme variť i vajíčka.
-
2
Po 40 minútach k šošovici pridáme nakrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme, zamiešame a dusíme pod pokrievkou ďalších 10 minút.
-
3
Do pol hrnčeka vývaru pridáme jogurt, horčicu a maizenu. Dobre zmiešame, dáme do hrnca a privedieme k varu.
-
4
Keď sa zelenina dovarí, odlejeme z nej vývar, ak ešte nejaký v hrnci je; môžeme ho spotrebovať zas do iného jedla. Do zeleniny prilejeme omáčku a dobre zamiešame. Servírujeme s vajíčkami, ako príloha sa hodí napríklad chlieb, alebo zemiaky.
@mariamka no, bolo mi ľúto, že som už nemala petržlen a pór, čo by som tam niekde ešte všachovala :)
@pallacinka aj tá kombinácia znie dobre, chuťovo bude už jedlo iné, feta i zázvor sú veľmi výrazné suroviny... :)