Plnená grilovaná zelenina

mecom - fotkamecom, 23. septembra 2015 9:17
Ďalšie recepty »
Plnená grilovaná zeleninaFoto: mecom

Komerčný recept

15 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vyberieme v obchode menšie kusy zeleniny – cibuľu, baklažán, cukety a paradajky. Cukety vydlabeme a na 2 minúty ponoríme do vriacej vody. Pripravíme si paradajky - 4 paradajky vydlabeme a 2 paradajky ponoríme na 1 minútu do vriacej vody a olúpeme. Vydlabeme aj baklažány a 4 cibule. Odkrojené vŕšky zeleniny odložíme nabok a následne použijeme ako „vrchnáky“ na upečenú zeleninu.

  2. 2

    V hrnci s hrubším dnom na olivovom oleji opečieme cibuľu a cesnak (cca 5 minút). Pridáme mleté mäso, 2 nakrájané paradajky zbavené šupky a 10 minút necháme bez podlievania na slabom ohni dusiť. Osolíme, okoreníme a dáme bokom. Do tejto zmesi pridáme vajcia, parmezán a nasekaný petržlen. Dobre premiešame.

  3. 3

    Pripravenú zeleninu touto zmesou naplníme a dáme na rozpálený gril na 10 minút dopiecť. K tomuto jedlu môžeme podávať šalát alebo pečené zemiaky.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist