Foto: mecom
Komerčný recept
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vyberieme v obchode menšie kusy zeleniny – cibuľu, baklažán, cukety a paradajky. Cukety vydlabeme a na 2 minúty ponoríme do vriacej vody. Pripravíme si paradajky - 4 paradajky vydlabeme a 2 paradajky ponoríme na 1 minútu do vriacej vody a olúpeme. Vydlabeme aj baklažány a 4 cibule. Odkrojené vŕšky zeleniny odložíme nabok a následne použijeme ako „vrchnáky“ na upečenú zeleninu.
- 2
V hrnci s hrubším dnom na olivovom oleji opečieme cibuľu a cesnak (cca 5 minút). Pridáme mleté mäso, 2 nakrájané paradajky zbavené šupky a 10 minút necháme bez podlievania na slabom ohni dusiť. Osolíme, okoreníme a dáme bokom. Do tejto zmesi pridáme vajcia, parmezán a nasekaný petržlen. Dobre premiešame.
- 3
Pripravenú zeleninu touto zmesou naplníme a dáme na rozpálený gril na 10 minút dopiecť. K tomuto jedlu môžeme podávať šalát alebo pečené zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu