Cestoviny so zelenou baby špargľou a krevetami fotorecept
Foto: zuzanka1367
Keď sa Vám podarí kúpiť krásnu zelenú baby špargľu a v talianskom týždni skvelé chladené taglatelle, nie je čo váhať, naozaj máte za 30 Zobraziť celý popisKeď sa Vám podarí kúpiť krásnu zelenú baby špargľu a v talianskom týždni skvelé chladené taglatelle, nie je čo váhať, naozaj máte za 30 minút vybavený obed a krásny deň pred sebou :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
1 dcl |
|
2-3 lyžice |
|
1 lyžica |
|
z 1/2 citróna |
|
na dochutenie |
|
na dochutenie |
|
na posypanie jedla |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Krevety premyjeme a osušíme, pri špargli som asi trochu podvádzala, lebo uvádzam v surovinách 200 g, ale minimálne 50 g som schrúmala za surova, také boli chutné :) orežeme končeky a oddelíme chrumkavé hlavičky, cibuľku, cesnak a chilli papričku nakrájame na drobno.
-
2
A teraz to už budú celkom fofry :) zohrejeme olej, na ňom speníme cibuľku, pridáme chilli papričku a cesnak a necháme prevoňať olej. Vsypeme osušené krevety, krátko osmažíme, prilejeme víno, citrónovú šťavu a spodné končeky špargli, premiešame, osolíme a pridáme trochu bieleho korenia a podusíme asi 4 minúty. Až chvíľku pred koncom pridáme hlavičky špargli a len ich krátko sparíme, aby boli chrumkavé. Ak sa Vám zdá veľa tekutiny, nechajte trochu zredukovať, ak málo pridajte trošku vody v ktorej sa varila cestovina. A na záver pridať lyžičku studeného masla. Hotovo!
-
3
Chladené cestoviny varte obvyklým spôsobom asi 3 minúty, samozrejme, že môžete použiť cestoviny také, aké mate doma. A to je celý obed.
-
4
Na tanieri prizdobte hoblinami dobrého tvrdého syra. Už zaželať len Dobrú chuť!
Diskusia k receptu