Cestoviny so zelenou baby špargľou a krevetami fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 3. júna 2015

Keď sa Vám podarí kúpiť krásnu zelenú baby špargľu a v talianskom týždni skvelé chladené taglatelle, nie je čo váhať, naozaj máte za 30 Zobraziť celý popisKeď sa Vám podarí kúpiť krásnu zelenú baby špargľu a v talianskom týždni skvelé chladené taglatelle, nie je čo váhať, naozaj máte za 30 minút vybavený obed a krásny deň pred sebou :)

2-3
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
2 ks
2 strúčiky
1 ks
1 dcl
2-3 lyžice
1 lyžica
z 1/2  citróna
na dochutenie
na dochutenie
na posypanie jedla
250 g




Postup

  1. 1

    Krevety premyjeme a osušíme, pri špargli som asi trochu podvádzala, lebo uvádzam v surovinách 200 g, ale minimálne 50 g som schrúmala za surova, také boli chutné :) orežeme končeky a oddelíme chrumkavé hlavičky, cibuľku, cesnak a chilli papričku nakrájame na drobno.

    Cestoviny so zelenou baby špargľou a krevetami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A teraz to už budú celkom fofry :) zohrejeme olej, na ňom speníme cibuľku, pridáme chilli papričku a cesnak a necháme prevoňať olej. Vsypeme osušené krevety, krátko osmažíme, prilejeme víno, citrónovú šťavu a spodné končeky špargli, premiešame, osolíme a pridáme trochu bieleho korenia a podusíme asi 4 minúty. Až chvíľku pred koncom pridáme hlavičky špargli a len ich krátko sparíme, aby boli chrumkavé. Ak sa Vám zdá veľa tekutiny, nechajte trochu zredukovať, ak málo pridajte trošku vody v ktorej sa varila cestovina. A na záver pridať lyžičku studeného masla. Hotovo!

    Cestoviny so zelenou baby špargľou a krevetami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Chladené cestoviny varte obvyklým spôsobom asi 3 minúty, samozrejme, že môžete použiť cestoviny také, aké mate doma. A to je celý obed.

    Cestoviny so zelenou baby špargľou a krevetami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tanieri prizdobte hoblinami dobrého tvrdého syra. Už zaželať len Dobrú chuť!

    Cestoviny so zelenou baby špargľou a krevetami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jarunka
Takuto podobnu maskrtu si robim len pre seba, moj nema rad sperglu ani krevety, a ha hovorim, ze aspon zostane viac pre mna :-)
havino
veru hotovo, ako píšeš v druhom bode, aj pre mňa hotovo teraz, vidieť také pekné, chutné jedlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia