
Huby plnené zeleninou
Rúru zohrejeme na 200 stupňov Celzia. V stredne veľkom hrnci s vriacou vodou blanšírujeme huby asi...

Nektarinky s pistáciami a ružová pena
Nektarinky umyjeme a rozdelíme na polovice. Kôstku vyberieme. Prichystáme si maslo, práškový cukor a...

Gorgonzolové pesto s rukolou
V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...

Kačka v ryži
Cibuľu, koreňovú zeleninu a slaninu pokrájame na malé kúsky a opečieme na oleji dozlatista. Na...

Escalivada s hnedou ryžou
Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón....

Bezlepkové šamrole
Lístkovo-pľundrové cesto a jemná snehová plnka. Nechcete sladkú verziu? Šamrole si naplňte napríklad syrovo-šunkovou plnkou.
Bezlepková dvojfarebná bublanina s jahodami
Bublanina je skvelý a rýchly nápad, ako spotrebovať ovocie, ktorého máte veľa v záhradke alebo...

Ryžový šalát
Recept som dostala pred viacerými rokmi a robila som ho viackrát. U nás v rodine chutí...
Kuracia fašírka s cuketou a mrkvou
Šťavnatá fašírka z kuracieho mäsa s nastrúhanou zeleninou je stvorená na víkendový obed doma, ale aj...
Fazuľovo-tuniaková nátierka
Ak potrebujete nachystať pohostenie pre viac hostí, tak táto nátierka je na to ideálna. Chutí...

Makarónová bábovka vegetariánska
Makarónovú bábovku som robila raz, ale s mäsom, teraz som robila zo sójových produktov.

Prešovský prívarok
Cukety nahrubo nakrájame, trochu osolíme a necháme „vypotiť". Medzitým speníme na oleji cibuľu, pridáme...

Diplomatické taštičky
Postup prípravy je v podstate porovnatelný s tým, ako ho používal šefkuchar slov. velvyslanectva v nemenovanom...

Holubinková polévka se zelenými fazulkami
Skvělá chuť holubinek a z nich výborná polévka z mojí kuchyně. Množství surovin je pouze orientační...

Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou
Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...

Veľkonočný puding
Podľa návodu uvaríme puding, do maslom vymastených misiek rozdelíme piškóty.

Krokety z kuracej pečene s hubami
Pečeň domäkka udusíme na opraženej cibuli a zelenine. Po vychladnutí ju pokrájame na kocky , šťavu posolíme...

Batôžteky s hovädzinou
Z múky, vajca a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorčeky.

Jahodové rezy s pudingovou plnkou
Letný recept aktuálny na tento čas, keď v záhradke zrejú jahody.

Nepečená maková žemľovka
Recept na túto výbornú letnú, ale nielen letnú, pochúťku som našla v knihe "2000 receptů české a zahraniční kuchyně"....

Koláč s aróniou a posýpkou
Najprv si pripravíme posýpku: zmiešame múku a cukor, pridáme maslo a prstami vypracujeme posýpku, ...

Baguets el forn amb el tomata
V preklade zapekané bagetky s proscuittom a paradajkou. Toto katalánske jedlo jedia Katalánci ako predjedlo alebo...

Kyslá polievka z Ružomberka
Toto je kyslá polievka ako ju varila moja mama, ktorá pochádza od Ružomberka.

Slivkový posúch z kysnutého cesta
Prvýkrát v živote mi vyšlo kysnuté cesto a to podľa receptu pani susedy, ktorý mi bol...

Pšenový nákyp so slivkami
Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....

Hrozienkové slimáčiky
Recept je od známej z Viedne, ktorá ma priateľa Taliana... je podľa oddelenej stravy.

Šalát Tricolore
Manzel mi na nase prve vyrocie vykuzlil najlepsiu veceru na svete. Ako predjedlo pripravil salat tricolore,...