
Mäsové knedličky s píniovými orieškami
Teľacie mäso zomelieme. Pridáme soľ, korenie, brandy, petržlenovú vňať, šalviu a cesnak....

Nudle s mákem - kluski z makiem
Z hrubé mouky, vejce a trochy studené vody vypracujeme nudlové těsto( viz recepisy na nudlové těsto),...

Zemiaková placka so slivkami
Netradiční bramborák se švestkama, na sladko, pečený v troubě

Fazuľový závin
Z múky, oleja, soli, octu a vlažnej vody vypracujeme cesto, ktoré necháme v...
Bezlepkové plnené lokše
Mletý mak zaparíme horúcim mliekom. Množstvo mlieka prispôsobíme požadovanej hustote plnky.

Jablkový chlebík
Očistené a postrúhané jablká premiešame s umytými hrozienkami, nasekanými orechmi a so škoricou. Žĺtky, ...

Zlaté rybky
Múku preosejeme, uprostred vyhĺbime jamku, rozdrvíme do nej droždie, premiešame s troškou múky, ...

Zapekané kotlety s cuketou
Kotlety osolíme, okoreníme a ľahko obalíme v múke. Opečieme na troške oleja z oboch strán a vyberieme....

Námorníkov biftek
Námorníkov biftek v kombinácii s hriankami osvieži ráno, prebudí žalúdok a príjemne naladí na celé doobedie....

Králik s citrónom a parmezánom
Králičie mäso je zdravé, výživné a dá sa pripraviť naozaj na veľa spôsobov....

Makrónky Opitý Izidor
Bol to chvíľkový nápad na túto príchuť makrónok, ale musím povedať, že sú výborné, a to ja dávam prednosť ovocným dezertom....

Ceviche z lososa s mangom, avokádom a citrusovou zálievkou
Na toto jedlo som sa chystala už veeeľmi dávno - už je to hádam aj zopár rokov, od čias jednej z prvých súťaží česko-slovenského Masterchefa....

Šolet podľa Marcela Ihnačáka
Ide pôvodne o židovské jedlo, dnes má však veľa modifikácií. Základ tvoria krúpy, hus...

Vajcia s dusenou zeleninou
Najemno nasekanú cibuľu a na prúžky pokrájanú zelenú papriku zľahka osmažíme na oleji. Pridáme štvrtiny paradajok, ...

Fazuľovica trochu inak
Fazuľu uvaríme v kuchte, alebo deň vopred namočenú v hrnci so soľou, príp. vegetou...

Mušľový šalát so zelenou špargľou
Varené mušle vylúpeme a zmiešame s blanšírovanou zelenou špargľou, stonkovým zelerom, šalátom frissé a olúpanými...

Kopčianske koláčiky plnené tvarohom
Tieto koláčiky mám v mojom kuchárskom portfóliu už minimálne 20 rokov - a pridávam ich hlavne kvôli...

Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...

Knedľový nákyp so zeleninou
Keď som čítala v jednom časopise, bolo rozhodnuté. Aj keď knedľa nie je moje obľúbené jedlo, ale rozhodol ten nápad a zelenina....

Portugalské „pasteis de nata“ so žltým melónom
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto v tvare obdĺžnika na hrúbku asi 3 mm, zrolujeme ho do rolky, zabalíme do...

Jablkový koláč s kakaovou polevou
Vajcia rozdelíme na biely a žĺtky do dvoch misiek. Vo väčšej vyšľaháme žltky s kryštálovým cukrom,...

Sezamové žemličky
Naše obľúbené a zdravé, ideálne na oslavu namiesta chleba alebo len tak k syru a šunke....

Kapustnica na každú príležitosť
Neviete co navariť? odporúčam skúsiť našu kapustnicu :)

Minestrone
V hrnci si na oleji sprudka orestujeme rozmarín a slaninu . Ked začne slanina vonat pridáme...

Morčacie krídlo vyprážané v mletých orechoch
Tento víkend sa u nás niesol v znamení orechov. pripravila som jedlá aj zákusok s orechami....

Kuracie stehná na mäsitých paprikách
Vo väčšine domácností, ktoré mi bolo umožnené spoznať v priebehu mojej ¾-storočnej púte po našej spoločnej Matičke Zemi, som videl chutnú, pestrú i praktickú „symbiózu“ rôznych druhov mäsa s rôznymi druhmi zeleniny....

Čokoládový termix
Tento recept som objavila v knihe, ktorú vydal výrobca mliečnych výrobkov Milk-Agro. Vyskúšala som a...

Vianočné pečivo - medvedie labky
Z uvedených surovín spracujeme cesto. Ja si ho rozdelím na polovicu a do jednej polky zapracujem...

Jelítková polievka
Zemiaky a cesnak očistíme. Pripravíme si vývar, dáme doň variť na kocky nakrájané zemiaky...