Špenátovo-jablkový šalát s octovou zálievkovu

spartiickoo - bez fotkyspartiickoo, 7. marca 2011

Aj ked na prvy pohlad sa tento salat asi nejavi byt najchutnejsim, naozaj ho netreba podcenovat...Netradicne kombinacie a male detaily ho dokazali spravit niecim, Zobraziť celý popisAj ked na prvy pohlad sa tento salat asi nejavi byt najchutnejsim, naozaj ho netreba podcenovat...Netradicne kombinacie a male detaily ho dokazali spravit niecim, z coho si rada a vzdy druhykrat prilozim..:) Okrem toho sa da velka cast recpetu pripravit vopred, co sa neskor moze zist, ako velke usetrenie casu..;)

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

 Opekané
1 hrnček, polky
2 PL, rozpustené
3 PL
1/4 KL
1/8 KL
1/8 KL
1/8 KL
Octová zálievka:
1/3 hrnčeka
2 PL
1 PL
1/4 KL
1/4 KL
2/3 hrnček
Šalát :
1 balenie(pre 8 osob) (čerstvý) mladý
1 ks, (Gala)- nakrajane na tenke platky
1 ks, v
1 balenie(mensia krabicka) (rozdrobeny)




Postup

  1. 1

    Pripravime si orechy: Rozohrejeme si ruru na 180 stupnov. Orechy premiesame s rozpustenym maslom. V miske zmiesame cukor a dalsie 4 prisady, do misky pridame orechy s maslom a premiesame, aby sa orechy poriadne obalili v zmesi.

  2. 2

    Celu masu rozlozime na plech(na papier na pecenie), do jednej vrsty. Pecieme 10-13 minut, alebo pokial su orechy opecene jemne do hneda. Nechame vychladnut v rure asi na 20 minut. Orechy pooddelujeme vidlickou.

  3. 3

    Octova zalievka: Ocot vymiesame s dalsimi 4 ingredienciami. Postupne primiesavame olej, az kym su vsetky ingrediencie poriadne zmixovane.

  4. 4

    Šalát: Spenat zmiesame v mise s dalsimi troma ingredienciami, polejeme zalievkou, zmiesame a posypeme opecenymi pekanovymi orechami. Dobru chut!:)

  5. 5

    POZNAMKA: Orechy mozme pripravit az tyzden vopred a skladovat vo vzduchotesnej nadobe. Zalievku je mozno pripravit uz 3 dni vopred a skladovat v chladnicke az do podavania.

Diskusia k receptu

lucylee
no tak toto je absolútne super recept na šalát, dobrá kombinácia surovín, tá chuť môže byť nenapodobiteľná...mám rada fantáziu a vynachádzavosť pri varení, ukladám. Pekanové orechy nemám, ale myslí, že sa môžu použiť akékoľvek
spartiickoo
@lucylee , som si takmer ista, ze rovnako dobre ako pekanove by boli aj vlasske:) a ano, ta kombinacia surovin je naozaj super a hlavne nie je otrepana:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia