Vianočné semifredy
Chcela som skúsiť a experimentovala som. Síce semifredy majú byť vyššie ale skúšala som. Pozrite výsledok.
Bazalková polévka
Dost dlouho mi trvalo než jsem si na chuť a vůni bazalky zvykla. Nakonec jsem si...
Krémešové trojuholníky s čerstvou figou
Z lístkového cesta vyvaľkáme dva rovnaké plátky, ktoré dáme na múkou poprášený plech a jemne popicháme vidličkou....
Srnčie oči
Srnčí chrbát prešpikujeme slaninou, mrkvou , petržlenom, osolíme, okoreníme a zabalíme, zrolujeme...
Mošonská zelotekvica
Tekvicu, zemiaky očistíme a pokrájame na plátky, pokvapkáme olejom, osolíme a premiešame. Mrazenú zeleninovú...
Kapor na hubách a smotane
Naporciované mäso z kapra najprv v mise okoreníme, osolíme a obalíme v hladkej múke. Potom...
Hubový rožok
V dnešnej dobe, keď máme veľa húb zostanú nám "gumové" rožky, spotreboval som ich...
Ryžový nákyp s bobuľovým ovocím a mandľami
Tradičné sladké jedlo ako od mamky či babky sme tentokrát trochu obmenili. Náš ryžový nákyp s...
Karotkovo– zázvorová polievka
V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak a 3 – 4 minúty smažíme....
Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom
Neviem, ako ktorý z varecháčov_gazdiniakov, ale ja „z času na čas“ sa milerád predvediem ...
Berlínska suchá klobása
Mäso pomelieme na 3 mm mreži. Pridáme sanitru, mleté klinčeky, mleté nové korenie, ...
Koleno s pečienkou
Inšpirovala ma @bibia1 s receptom Bravčová pečeň v parnom hrnci. No a v rámci testov novopostavenej...
Bravčové plátky na pive
Mäso umyjeme, nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a ponoríme do marinády zo sójovej...
Základný recept na prípravu cestovín
V Taliansku sa zvyčajne hovorí čerstvým cestovinám "vaječné". Čerstvé cestoviny sa uvaria oveľa rýchlejšie ako sušené,...
Plnené šampiňóny pod pavučinou
Zemiaky očistiť a vložiť do vymastenej remosky. Posoliť, podliať trochu vodou.
Langoše
Dáme si do misy 80 dkg múky, pridáme kyslu smotanu (kelímok 250g), mlieko (meriame tak,...
Vianočné čerešňové kocky
Do tuhého snehu z bielkov zašľaháme cukor, kakao rozmiešame so škrobovou múčkou a amóniom a po...
Králík plněný masovo-houbovou směsí
V nákupním košíku mi zaparkoval hezký chlazený mican a protože komunikace mezi mnou a manželkou, která...
Kapustové batôžky
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu pokrájame na rezance. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno,...
Medvedie labky
vianocna klasika ktora nikdy nesklame a uspokoji v kazdom rocnom obdobi kazdy mlsny jazycek.
Francúzsky quiche so slaninkou
Môj pravý francúzsky slaný quiche so smotanou, slaninkou a s bylinkami je plný skvelých chutí....
Pórový šalát
Šaláty sú vhodným jedlom po celý rok. Suroviny môžeme rôzne kombinovať a obmieňať podľa sezóny...
Pečená mrkva s bryndzou
Kombinácia sladkej mrkvy, slanej bryndze a sladkokyslých zrniečok granátového jablka je veľmi zaujímavá.
Kysnutý hruškovo– smotanový koláč so šľahačkou
Do misy nasypeme múku, urobíme do nej jamku a do nej rozdrobíme droždie. Naň nalejeme...
Rezance s kapustou
Na masti ľahko urestujeme cibuľu so salámou, kapustu zlejeme a pridáme k cibuli, dochutíme cesnakom,...
Tzatziki vretienka s karfiolom a mrkvou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, mrkvu nakrájanú na kolieska a karfiol potrhaný na menšie ružičky som...
Prekladaný kel s hubami
Ryžu premyjeme, dáme variť do osolenej vody na 13 – 15 minút a scedíme ju...
Pele mele :-)
Na tento recept neuvádzam množstvá, nakoľko to záleží od počtu rožkov, alebo od toho koľko jedákov to...