Jahodová omáčka s medovkovým tvarohom

matus113 - fotkamatus113, 26. novembra 2009
Jahodová omáčka s medovkovým tvarohom
Foto: Matus113

Jedna inšpirácia od skvelých českých kuchárov - Kluci v akci.

4-5
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
40 g




Postup

  1. 1

    Polovicu jahôd nakrájame na malé kúsky. Do kastrólika dáme cukor a necháme ho rozpustiť na karamel (cukor stále miešame). Pridáme pokrájané jahody a polievkovú lyžicu rumu. Prevaríme na džem. Necháme schladiť. Nakrájame zvyšok jahôd už na väčšie kúsky a vmiešame do džemu.

  2. 2

    Tvaroh zmiešame s nakrájanou medovkou a 40 g vanilkového cukru.

  3. 3

    Podávame tvaroh, zaliaty jahodami a posypaný nasekanými vlašskými orechmi.

Diskusia k receptu

Vymazať
dublinka
Mňammmm!!! Mám jahody, aj medovku, aj tvaroh vlastnoručne urobený - skúsim! Vďaka za nápad!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia