Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový mrežovník bez lepku

novalim - fotkanovalim, 21. októbra 2022. Komerčný recept.
Jablkový mrežovník bez lepku
Foto: novalim

Dobré koláče nemusia byť vôbec zložité. Ako náš jablkový mrežovník bez lepku. Vďaka nášmu hotovému chladenému lineckému cestu ho máte raz-dva hotový. Vyskúšajte Zobraziť celý popisDobré koláče nemusia byť vôbec zložité. Ako náš jablkový mrežovník bez lepku. Vďaka nášmu hotovému chladenému lineckému cestu ho máte raz-dva hotový. Vyskúšajte kombináciu lahodného krehkého cesta a výbornej jablkovo-orechovej plnky. Tento hit jesene bude určite každému chutiť.
Zdroj: www.novalim.sk

8
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
Na plnku:
100 g ošúpané a nastrúhané
80 g
50 g mleté
2 ks malé
1 zarovnaná PL




Postup

  1. 1

    Bezlepkové linecké cesto Novalim vyberieme z chladničky a necháme ho aspoň pol hodinu pri izbovej teplote povoliť. Medzitým si pripravíme jablká – ošúpeme ich, odstránime jadrovníky a nastrúhame ich na jemnom strúhadle. Na cedidle ich necháme odkvapkať, prípadne z nich vytlačíme šťavu.

  2. 2

    Linecké cesto na pracovnej doske premiesime, aby zmäklo a dalo sa tvarovať. Niečo vyše polovicu cesta natlačíme na dno okrúhlej formy (my sme použili formu s priemerom 20 cm). Na cesto potom nanesieme jablkovo-orechovú plnku. Tú si pripravíme nasledovne: Vajcia rozdelíme, bielky vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky a práškový cukor vyšľaháme do krémova. Do žĺtkovej zmesi potom pridáme orechy, varechou ich dobre premiešame. Ďalej vmiešame nastrúhané jablká a kakao. Napokon vmiešame tuhý bielkový sneh.

  3. 3

    Plnku na povrchu uhladíme. Zo zvyšku cesta vyšúľame prúžky, ktoré do tvaru mriežky kladieme na plnku a po obvode formy.

  4. 4

    Takto pripravený mrežovník bez lepku dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na pol hodinu. Po polhodine vyskúšame opatrne dlaňou, či je plnka stuhnutá a drží tvar. Mrežovník bez lepku vyberieme z rúry a necháme ho vychladnúť. Až potom ho krájame a servírujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia