Restovaná cuketa so seitanom a divokou ryžou v cuketovej miske na šafránovej omáčke
Foto: pumaamravec
Toto jedlo je jednoduché, no vyzerá elegantne, dobre zasýti a chute spolu pekne ladia.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cuketu rozrežeme po dlžke na polovicu. Odrežeme z každej polky po celej dlžke plátok asi 3 mm hrubý. Tieto 2 plátky vytvoria misku.
- 2
Zvyšnú cuketu nakrájame na kúsky a spolu so seitanom opečieme na oleji dozlatista. Opečieme aj plátky tvoriace misku.
- 3
Ryžu uvaríme podľa návodu.
- 4
Na šafránovú omáčku zmiešame smotanu a šafrán v malom hrnci a na najmenšom plamienku varíme kým sa omáčka zredukuje a chute spoja. Osolíme podľa chuti.
- 5
Zmiešame ryžu so seitanom a nakrájanou cuketou a dáme aspoň 3/4 zmesi na tanier. Okolo omotáme 2 plátky cukety a prichytíme drievkami na špíz. Dodáme zbytok cuketovo-ryžovo-seitanovej zmesi nech sa miska naplní. Na tanier vylejeme šafránovú omáčku a okoreníme podľa chuti. Podávame. :)
- 6
Rastlinnú smotanu na varenie som použila značku Joya. Kto chce môže použit klasickú smotanu na varenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prava smotana?
Poznam mnohych chovatelov a este som nepocula, zeby kravy nachavali hormonmi, aby davali mlieko. ATB sa pouzivaju akurat, ked su kravy chore a vtedy ich mlieko do tanku, ktory chodi na farmu a vykupuje mlieko, neputuje, pretoze sofer a kontrolor v jednej osobe robi pred vykupom testy mlieka.
By som si veci overovala, kym cosi vypustim z ust. Alebo napisem.