Nivový kapor
Plátky umytého, vykosteného pokrájaného kapra osoľte, obaľte v hladkej múke, vajci a z oboch...
Závin z Vysočiny
Na zemiakový šalát som navarila veľa zemiakov, tak som otvorila múdry zošit a našla som tento recept....
Šalát s granátovým jablkom
V hlbokom tanieri zmiešajte baby špenát s poľníčkom. Rozkrojte granátové jablká na polovicu a vyberte z nich semienka a pridajte ich...
Šťuka plnená polentou
Šťuku zvnútra osolíme, okoreníme a potrieme zmesou nasekaných byliniek. Pripravíme polentu: V hrnci necháme zovrieť...
Paradajková nátierka bez sterilizovania
V období, keď paradajky dozrievajú a nestíhame ich konzumovať, prichádza na rad ich zaváranie....
Višňové dužiny
Višnňvé dužiny robievala maja mama a piekla s nimi fantastické buchty, alebo šatôčky.
Karfiolová polievka s tvarohom krémová
Tuto polievku nám varila ešte moja babka na letných prázdninách na osade. Tvaroh a sýr boli...
Fazuľový vianočný šalát
Fazuľu namočíme a potom uvaríme v osolenej vode. K fazuli pridáme lečo, horčicu, kečup,...
Lososové tortičky plnené kozím syrom
Naše predjedlo k slávnostnému menu na Nový rok 2012...
Lievancovo– tvarohové objatie
Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme v teple vykysnúť.
Zemiaky v kačacej masti
Do panvice si dame kačaciu mast a do vriacej vložíme umyté a nakrájané zemiaky so šupkou. Pridame...
Cuketové placky
Umytú cuketu so šupkou nastrúhame nahrubo. Mala som domácu cuketu, tak som šupku nechala...
Lussekatter
Typicky svedsky safranovy kolacik, ktory sa jedava iba 13. decembra na Luciu (potajme sa vyjeda stale) :)
Olive ascolane
Vyborna dobrotka v slovenskej kuchyni nie velmi znama ale zarucene ocari jej chut dokonca aj hosti ktory...
Citrónový sorbet s vyprážanou hruškou
V hrnci zmiešame vodu, cukor a sirup, privedieme do varu a vychladíme. Pridáme citrónovú...
Líbyjský puding na slovenský spôsob
Aneb... ako z detskej krupice uvariť vynikajúci puding á la Libyan...
Šúľance so strúhankou
Keď máme zvyšnú zemiakovú kašu, tak si k nej pridáme polohrubú múku, 1 vajíčko, ...
Nepravé indické zemiaky s pravým indickým paradajkovým sambárom
A zase tu mám šošovicu moju milovanú, bez ktorej by moja vegetariánska duša prestala existovať :D
Gunkan suši
Celý list riasy nastriháme po dĺžke na 8 rovnako širokých pruhov, polovicu teda na 4 pruhy....
Prívarok zo šťaveľa (šóškový prívarok)
Niekto to pozná pod menom šťaveľ, niekto ako šóška. Tento prívarok patrí k môjmu detstvu, takto ho pripravovala moja mama....
Pomarančová kačka
Kačku umyjeme a osušíme. Ak máme drobky, dáme si bokom pečienku a srdce. Odsekneme...
Škoricové ušká
Cesto rozvaľkáme, posypeme cukrom a pomaly ho zatlačíme valčekom. Zdola aj zhora prehneme cesto do...
Lienkovské cupcakes
Vopred sa chcem ospravedlniť, že fotky sú nekvalitné a strašne skresľujú farby. Robila som to...
Pražskou šunkou plnené kačacie prsia na tokajskom víne
Nedeľný obed z kačacích pŕs, ktoré som plnila pražskou šunkou a dusila na tokajskom víne.
Srdiečkový toast
... bol som večer na jedno dobré, chladené pivo v pivárni Kembridž a keď som prišiel...
Vrtuľky s krabiou omáčkou
Cestoviny dáme uvariť podľa návodu v slanej vode. V kastróliku dáme na olej speniť cibuľu, ...
Zeleninové čevapčiči
Zeleninu uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme vychladnúť. Vychladnutú pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo...
Placky z údeného mäsa
Žemle pokrájame na kocky a navlhčíme časťou mlieka. Údené mäso pomelieme, vyžmýkané žemle tiež. Pokrájanú...