Domáce ňoki so zeleninou a s mäsom
Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 24. júla 2011
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 24. júla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g, zmes |
|
500 g |
|
50 g (alebo ol. olej) |
|
ňoki - veľké halušky: | |
500 g, uvarené v šupke |
|
100 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Hovädzinu uvaríme tak, že vývar necháme vyvrieť na množstvo do štyroch hlbokých tanierov.
- 2
Zeleninu sparíme, podržíme vo vriacej vode cca 2 až 3 minúty, následne ihneď schladíme v studenej vode. Pred vkladaním do horúceho vývaru ju prehrejeme na masle alebo olivovom oleji.
- 3
Veľké halušky si pripravíme ako redšie šúľancové cesto. Tvarujeme lyžicou a varíme vo vriacej osolenej vode 4 – 7 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu