Tvarohové žemličky
Foto: bakingtherapy
Lahodné, mäkké ešte aj o 3 dni.
90 minút
príprava
príprava
20 minút
na 185 °C
na 185 °C
Suroviny
Na kvások: | |
21 g |
|
200 ml teplá |
|
5 g |
|
Na cesto: | |
420 g |
|
1/2 bal. |
|
10 g |
|
10 ml |
|
20 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
100 g (môže byť aj iný) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z droždia, teplej vody a cukru. Necháme odstáť 10 minút.
- 2
Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou, pridáme vajíčko, olej, roztopené maslo, tvaroh a syr. Pridáme kvások a poriadne vymiesime.
- 3
Cesto necháme kysnúť asi 30 minút. Potom z cesta vytvarujeme malé žemličky (cca 60 g). Môžeme posypať semienkami.
- 4
Pečieme cca 20 minút v rúre vyhriatej na 185 stupňov.
Tiež tvarohové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu