Marhuľový koláč

Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 26. júla 2010
Marhuľový koláč
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií

Suroviny

380 g
250 g
6 ks
500 g
10 g
25 g
300 g
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukor zmiešame s vajcami a pridáme olej. Zľahka vmiešame múku, sódu a vanilkový cukor. Nakoniec nasekané orechy a na malé kúsky nakrájané marhule.

  2. 2

    Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme pri teplote 150 stupňov.

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Myslíte tým úvod? OK. Túto chutnú aj zdravú polievku uvaríte raz-dva. A nepotrebujete ani tuk.
Vo varnej konvici necháte zovrieť vodu, vylejete do hrnca, nasypete soľ a domácu alebo kúpenskú mrveničku, zamiešať a stiahnuť energiu.. Uvaríte do mäkka a pridáte vriace mlieko - ešte nechajte vyhodiť kochlík a fertig. Dochutiť možno soľou alebo cukrom
Vo Vareche som nováčik, tak majte so mnou strpenie prosím. Ja som napísala komentár ku mrveničke s mliekom a mala som vari ku marhuľovému koláču? Takýto som ešte nepiekla, ale mám jeden výborný, tak na budúce.
Bedrunka, vitaj aj ty, vidím že rady varecháčov sa pekne rozširujú. A tá tvoja kniha kedy asi vyšla? Podívam sa, či je u nás k dostaniu.
Aha, vydala si ju minulý rok, tak by sa ešte možno niečo našlo, iste by ma zaujala. A teším sa na recepty od teba, budú aj z tej knihy?
Takýto (ale prdopeč namiesto sódy bicarbony) som upiekla včera. A ešte so škoricovou posýpkou. Vrelo doporučujem vyskúšať, je naozaj výborný.

Pridaj komentár k receptu: