Jahňacie rizoto
V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ...
Hubová krémová polievka
Žemle zvrchu skrojíme, striedku vydlabeme, tak aby ostal asi 1 cm hrubý okraj. Striedku...
Domáca Ľjutenica
"Nátierku" Ľjutenica som prvýkrát jedla na Urban markete v BA, kde ju predávali MoshiMoshi. Podávali...
Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....
Pečené filé
Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...
Briošky z mandarinkového cesta s figovou náplňou
Inšpirovaná týmto blogom http://www. tasteofbeirut. com/2011/04/fig-rolls/.
Bryndzový koláč s cukrom, aký kedysi deťom vypekali babičky
Bryndzové koláče zvyčajne pečieme naslano, tento však poskytuje úplne iný chuťový zážitok. Keďže ho kedysi...
Soté so zemiakovou plackou
Chutné a zaujímavá kombinácia, na placky tu už sú recepty tak ho nepíšem.
Šéfkine prsia
Tento recept mám od svojej šéfky, preto ten názov. Je chutný a nenáročný na prípravu, ktorá je...
Mandľový koláč z Galície Tarta de Santiago
Typický koláč z Galície. Väčšinou sa k nemu podáva pohárik sladkého dezertného vína.
Krémová zeleninová polievka (s paradajkami a kyslou smotanou)
Inšpirovala som sa receptom zo švajčiarskej kuchárskej knižôčky, ktorú som dostala kedysi od mojej sestry svetobežníčky,...
Salted Caramel
Salted Caramel teda v preklade solený karamel je veľmi známa americká omáčka Našla som ju na YouTube...
Brokolicové šatôčky
Listkove cesto je vynikajuca vec. Da sa robit na velmi vela sposobov. Ja som ho...
Cestoviny s bielou kapustou a so zelerom
Tento recept mam od mamky, len som ho trochu pozmenila, pridala som aj zeler, čo ona nezvykla, ale potrebovala som ho použiť....
Zelenina konzervovaná mliečnym kvasením
Baktérie mliečneho kvasenia, ktoré sa v dostatočnom množstve nachádzajú v uhorkách skvasujú cukor z uhoriek na kyselinu...
Lasagne - nelasagne
Tieto lasagne sú kombináciou receptu, ktorý som sa naučila od mojej priateľky a vylepšeniami, ktoré...
Gyros s tzatzikmi
Gyros: Mäso nakrájame na kocky alebo pásiky. Prisypeme gyros korenie a premiešame s olejom. Necháme...
Kačací dim sum v domácej teriyaki omáčke
Stehno dáme do roztopeného kačacieho tuku, aby bolo úplne ponorené v masti a pečieme v rúre zohriatej na...
Mrežovník podľa Dullovej, vylepšený
mama mi dala svoj recept na mrezovnik a nedaril sa mi. tak som siahla po KK...
Kysnuté závitky z kávového medovníka
Kynuté těsto miluji pro jeho tvárnost a ráda si s ním hraji :-) Kávový medovník nosím už...
Šalát z tuniaka a z jemnej jarnej zeleniny
Tuniak je úžasná a zdravá ryba, s kvalitným lahodným jemným šťavnatým mäsom, hojne využívaná v...
Išelské tortičky bez lepku
Linecké cesto sa dá pri vianočnom pečení variovať na stovky spôsobov. My sme to naše bezgluténové chladené zmiešali s kakaovým práškom a mandľami....
Labužnícka kuracia rolka
Vždy, ked´kúpim kuracie prsia , tak mi to príde na chuť, ostatné ingrediencie vždy v...
Hubové rezníky
V starej kuchárskej knihe som našla hubové rezne. Skôr mi pripomínajú harulu bez zemiakov :-)
Rýchly cestovinový šalátik
Keď neviete, čo na rýchlu večeru alebo keď vás prepadne nečakaná návšteva :)
Plnené pstruhové roládky
Pred vianocami sme dostali od znameho duhoveho pstruha. Neviem kolko vazil cely, ale vykostene file...
Tvarohový koláč s ovocnou omáčkou
Tento koláč je v podstate upečená tvarohová plnka bez spodného cesta.
Špenát s vajcom v lístkovom ceste
8 vajec uvaríme a olúpeme. Špenát rozmrazíme a krátko podusíme. Pridáme zápražku z múky a...
Majonézový vaječný šalát
Vajcia nasekáme na väčšie kúsky, olúpané zemiaky nakrájame na malé kocky, uhorku a cibuľu tiež...