Labneh - jogurtová nátierka
mesačník Varecha, 13. februára 2023
Foto: Shutterstock
Labneh je nátierka zo stečeného jogurtu, populárna v kuchyni na Blízkom východe. Podáva sa na raňajky a tiež ako dip alebo príloha k rôznym Zobraziť celý popisLabneh je nátierka zo stečeného jogurtu, populárna v kuchyni na Blízkom východe. Podáva sa na raňajky a tiež ako dip alebo príloha k rôznym jedlám.
porcií
príprava
Postup
-
1
Nad misu zavesíme sito a vystelieme ho gázou alebo tenkou utierkou. Nalejeme doň jogurt a necháme ho cez noc odkvapkať v chladničke.
- 2
Ak nemáme kúpené hotové korenie zaatar, namiešame si domáce. Rozmixujeme 2 PL pražených sezamových semienok, 2 PL sušeného tymianu, 1 PL sušeného oregana, 1 PL sušenej majoránky, 1 PL mletej rímskej rasce a 1/2 Č soli.
- 3
Na druhý deň primiešame k stečenému jogurtu soľ podľa chuti a ochutíme olivovým olejom a zaatarom.
Tiež jogurtová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu