Jogurtová nátierka
Jogurtová nátierka

Labneh - jogurtová nátierka

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 13. februára 2023
Labneh - jogurtová nátierka
Foto: Shutterstock

Labneh je nátierka zo stečeného jogurtu, populárna v kuchyni na Blízkom východe. Podáva sa na raňajky a tiež ako dip alebo príloha k rôznym Zobraziť celý popisLabneh je nátierka zo stečeného jogurtu, populárna v kuchyni na Blízkom východe. Podáva sa na raňajky a tiež ako dip alebo príloha k rôznym jedlám.

6
porcií
10 (+ odstátie) minút
príprava

Suroviny

500 g (10 %)
2 PL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Nad misu zavesíme sito a vystelieme ho gázou alebo tenkou utierkou. Nalejeme doň jogurt a necháme ho cez noc odkvapkať v chladničke.

  2. 2

    Ak nemáme kúpené hotové korenie zaatar, namiešame si domáce. Rozmixujeme 2 PL pražených sezamových semienok, 2 PL sušeného tymianu, 1 PL sušeného oregana, 1 PL sušenej majoránky, 1 PL mletej rímskej rasce a 1/2 Č soli.

  3. 3

    Na druhý deň primiešame k stečenému jogurtu soľ podľa chuti a ochutíme olivovým olejom a zaatarom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia