Foto: nelajsia
....z mojich potulkov po vegetariánskych chodníčkoch...naozaj chutné jedlo...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
5 lyžíc |
|
2 lyžice |
|
|
|
|
|
1 kg |
|
2 strúčiky |
|
1 lyžica |
|
1 zväzok |
|
50 g |
|
4 lyžice |
|
1 lyžica |
|
50 g |
|
na ozdobenie |
|
Postup
-
1
Rúru zohrejeme na 200°C(horúci vzduch180°), Baklažán umyjeme, odstránime stonku, pokrájame pozdĺžne na 1,5 cm hrubé plátky. 3 lyžice oleja zmiešame s tymianom, soľou a korením. Plátky baklažánov potrieme z oboch strán olejom, uložíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a opekáme 8 min, otočíme a ešte opekáme 8 min.
- 2
Paradajky umyjeme, oparíme vriacou vodou a odstránime šupku. Pokrájame na menšie kúsky. Na panvici opražíme cesnak, pridáme pokrájané paradajky, med, soľ, korenie. Podusíme, až kým sa paradajky nerozvaria.
- 3
Bazalku umyjeme, a spolu s tekvicovými semiačkami, tekvicovým olejom a octom zmixujeme na pesto(ja som pridala pár kvapiek vody a citr. stavy, lebo to bolo dosť husté)
- 4
Lasagne servírujeme nasledovne - na tanier dámelyžicu paradajkovej zmesi, uložíme baklažánový plátok, natrieme pestom a dáme lyžicu paradajkovej zmesi. znova baklažánový plát, potrieme pestom a paradajková zmes a tak dalej. Ukončíme baklažánovým plátom. Navrch nahoblíkujeme parmezán a ozdobíme tekvicovými semiačkami a lístkom bazalky. Pesto ostane zakryte olejom v chladničke aj dlhšiu dobu, hodí sa i na cestoviny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Sacherka bola narýchlo na požiadanie vložená....ale ... mohla som to uviesť, to je pravda, niekedy nie je dosť času
@nonna , jasne, kazdy nech si podla seba urobi, ako mu je lepsie, mnohokrat ide len o inspiraciu.... pekny vecer vam