
Čínsky Manchurian po slovensky
Manchurian je názov oblasti, ktorý je ale zároveň prívlastkom pre mnohé jedlá pochádzajúce z Číny...

Zalievaný krehký jablkový koláč
Krehké cesto je rýchle, suroviny sa odmeriavajú 250 ml hrnčekom. Prípravu a pečenie zvládne aj...

Penne con spinaci e pesto
Predstavujem Vám ďalší z mojich receptov. Sú to penne na taliansky spôsob :-)

Ryba na víne s chilli
Tento sposob pripravy ryby som odkukala od svokry. Najradsej mam takto pripravenu prazmu, ale tentokrat...

Krkovička s pikantnou srbskou marinádou
Keď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu....

Pórová polievka s palacinkou
V mlieku uvaríme mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme na drobno nakrájané zemiaky a na kolieska...

Králičí chrbát s krupotom a hríbmi
Kuchyňa valašských prababičiek stelesňuje dnešné trendy – spojením s prírodou a ročným obdobím, so skromnosťou, ...

Šošovicový hrniec
Mala som dnes v pláne uvariť šošovicovú polievku, "aľe dakuščičko" inak:), tak som sa rozhodla...

Plnený jarný kaleráb
Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.

Smotanový- jahodový koláč
troška zohrejeme mlieko, do misky dáme obidve múky, pridáme droždie, 50g práškového cukru a...

Medzevské šúlance
Tento recept koluje v nasej rodine už tretie pokolenie dá sa robiť na sladko aj slano...

Pyré z čerstvých gaštanov
Gaštany majú teraz sezónu, oplatí sa ich kúpiť, len tak upiecť v rúre alebo si...

Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte
Co su pre nas jablka, pre sicilcanov su pomarance. Pomarance a grapefruity pripravuju na rozne sposoby....

Superľahký roastbeef s višňovou omáčkou a zemiakovo-dubákovou štrúdlou
Toto bol môj prvý pokus o roastbeef: jednak hovädzie mäso u nás moc nefrčí a keď, ...

Zapečené halušky so slaninou a syrom
Toto jedlo je velmi chutne a je treba malo surovin. ako som povedala rada skusam nove...

Kokosovo- škoricový shake
Tento shake má vďaka kokosu príjemnú exotickú chuť a pridaním škorice dostáva nádych indickej kuchyne.

Sütlaç s vanilkou a broskyňovým pyré
Sütlaç (sutlač) je jeden z mojich najobľúbenejších tureckých dezertov. Asi preto že je veľmi podobný...

Bryndzový krém s pečenou slaninkou
Očistíme a nakrájame šalotku a cesnak. osmažíme dozlatista na bravčovej masti a zalejeme zeleninovým vývarom...

Jednoduchý bazový sirup
Kým všetky voňavé kvietky bazy odkvitnú, treba si ich nazbierať a pripraviť z nich náš vynikajúci a pritom celkom jednoduchý bazový sirup....

Mleté mäsko pod perinou
Cibulku si orestujeme do sklovita, pridame cesnak, huby a nakoniec masko. Restujeme az kym sa masko nezatiahne,...

Paprikové bravčové kotlety s kyslou kapustou
Kotlety mierne naklepeme, po okraji narežeme, aby sa pri pečení nekrútili a po oboch stranách,...

Krkovička pod cibuľovou perinou
Na vymastený plech s trochou oleja uložíme na plátky nakrájanú vyklepanú krkovičku. Ochutíme ju soľou, ...

Dusená brokolica so syrom tofu
Umytú brokolicu podlejeme zeleninovým vývarom, posypeme nakrájaným cesnakom a dusíme do mäkka.

Talianske cestoviny
Naše obľúbene cestovinky, recept mám od mojej známej, ktorá ho pripravila na svoju oslavu narodenín a mal...