Foto: stefanm
U nás sa hovorí,že : "Bandurki pre švine,riža pre kuri a knedlik pre ľudzi"....Cesto robím v domácej pekárni.
90 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prísady dáme do nádoby a zapneme program "príprava cesta".Počas hnetenia kontrolujeme a podľa potreby prilejeme mlieko alebo pridáme múku.Po ukončení programu vykysnute cesto rozdelíme na 2-3 časti a vytvarujeme knedlíky.Necháme aspoň 15min.oddychovať a potom varíme nad parou asi 20 min.(ja používam mokrú utierku uviazanú na kastróle a prikrývam hrncom).Po uvarení potrieme olejom a popicháme.
Tá 1 čl cukru a soli a 2 čl susenych kvasnic sa prida do mlieka /mokra cast ide naspodok pekarne/ alebo sa zamiesa do muky /to je sucha cast, ktora ide navrch/ ? Miesto celeho vajca by som ja dala len zltok. Môzem robit aj z menej muky, napr. z 300 g?Dakujem za odpoved.
@stefanm si dobrý kuchár a máš fantaziu.