Foto: vera79
... a tak som raz mala chuť na sladké, hľadala som na Vareche a hľadala, až kým mi nepadli do oka trdelníky. Tak som Zobraziť celý popis... a tak som raz mala chuť na sladké, hľadala som na Vareche a hľadala, až kým mi nepadli do oka trdelníky. Tak som sa rozhodla, že vyskúšam. Inšpirovala som sa receptom, ktorý pridala @Tatranka, ale cesto som kúštik upravila. Minuli sa expresne rýchlo :-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
250 ml |
|
100 ml |
|
100 g alebo jogurt |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1/2 kocky |
|
1/2 ČL |
|
|
|
5 PL |
|
1 ČL |
|
100 g |
|
2 ks |
|
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Keďže ja robievam kysnuté cesto v domácej pekárni, tak všetky suroviny na cesto dáme do pekárne a na príslušnom programe necháme vypracovať kysnuté cesto. Kto cesto v pekárni nerobieva, urobí si ho zaužívaným spôsobom.
- 2
Cesto si vyklopíme na dosku a rozdelíme na 16 rovnakých dielikov. Z týchto dielikov sa pokúsime vytvarovať dlhé šúľky, ktoré sa budú namotávať na kovové trubičky. Asi takto.
- 3
Kovové trubičky trochu namažeme olejom a môžeme začať namotávať cesto. Konček cesta sa snažíme založiť pod už namotané cesto. (Inak jednu trúbku som nenatrela olejom a trdelník šiel aj tak dobre dolu.) Ja som ich urobila desať (toľko bolo trubičiek) a zo zvyšku cesta som robila niečo iné.
- 4
V miske si zmiešame mleté orechy, kryštálový cukor, vanilkový cukor, mletú škoricu. V tejto zmesi budeme trdelníčky obaľovať.
- 5
Rozšľaháme vajíčko, natrieme trdelník a vyváľame ho v orechovo-škoricovej zmesi, ktorú sme si presypali na papier na pečenie.
- 6
Obalené trdelníky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 15 až 20 minút. Po upečení som ich nechala chvíľku chladnúť a až potom som ich dala dolu z rúrok.
- 2
Diskusia k receptu