Foto: sonulienka
Chcela som si vyskúšať nový zákusok a neoľutovala som je výborný a tak sa chcem s Vami o recept podeliť možno aj Vám sa Zobraziť celý popisChcela som si vyskúšať nový zákusok a neoľutovala som je výborný a tak sa chcem s Vami o recept podeliť možno aj Vám sa zapáči. Zvládne to každý aj začiatočník.
príprava
na 180 °C
Suroviny
350 g |
|
100 g |
|
1/2 bal. |
|
2 ks |
|
100 1 |
|
Plnka: | |
1000 g |
|
170 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
3 ks |
|
250 ml |
|
troška |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Múku, vajcia, kryštálový cukor, maslo a prášok do pečiva spolu dobre zmiešame. Maslo musíme mať mäkké aby sa nám dobre pracovalo. Urobíme si ako takú mrveničku-nespoja sa nám suroviny. Keď to dobre spracujeme vysypeme to na plech ktorý sme si vystlali pečiacim papierom. Dobre to upravíme aby sme mali vyplnený plech.
-
3
Takto je na plechu.
-
4
Teraz si pripravíme plnku. Tvaroh, vajcia, práškový a vanilkový cukor, solamil a citrónovú koru postruhanú dobre vyšľaháme. Potom si vyšľaháme šľahačkovú smotanu a tú už len ručne jemne v miešame do plnky.
-
5
Plnku rozotrieme na cesto na plnku rozsypeme mandľové lupienky a dáme piecť na 180 stupňov 40 minút.
-
6
Ihneď po upečení posypeme škoricovým cukrom.
-
8
No a tu sú posledné kúsky.
Diskusia k receptu