Krehký koláč s tvarohom a čučoriedkami
Piekla som na želanie.
na 175 °C
Suroviny
| Krehké cesto: | |
| 200 g |
|
| 250 g (+ na posypanie |
|
| 140 g |
|
| 1 bal. |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| 2 ks (veľkosť M) |
|
| 3 PL (10 %) |
|
| štipka |
|
| Tvarohová náplň: | |
| 430 g |
|
| 5-6 PL (10 %) |
|
| 1 ks |
|
| 4 PL |
|
| 1/5 bal. |
|
| 2 PL |
|
| Okrem toho: | |
| (mrazené, čerstvé, z kompótu bez nálevu) |
|
| Na posypanie koláča: | |
|
|
|
| Na plech: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Krehké cesto vymiesim z uvedených surovín. Pripravené cesto rozdelím na 2 rovnaké časti. Jednu polovicu cesta valčekom vyvaľkám vo vymastenom a posypanom plechu (20x35x6 cm). Valček si podľa potreby pomúčim. Spravila som si aj vyvýšené okraje kvôli náplni.
- 2
Na cesto rozložím vymiešanú tvarohovú náplň. Navrch rovnomerne naukladám čučoriedky (čerstvé alebo mrazené si môžete osladiť podľa vlastnej chuti...).
- 3
Druhú polovicu cesta na pečiacom papieri tiež rozvaľkám malým valčekom podľa veľkosti plechu. Prenesiem ju pomocou papiera a prikryjem náplň. Kraje cesta pritlačím, spojím. Vidličkou popichám cesto.
- 4
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 25-30 minút. Každý podľa svojej rúry.
- 5
Ochladený upečený koláč nakrájam a posypem práškovým cukrom. Prajem vám sladkú dobrú chuť.
Tiež Čučoriedkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu