Moja veľkonočná briošková paska
Foto: archaa
8
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z uvedených ingrediencií vymiesime cesto. Je dôležite cesto poriadne miesiť aspoň 20 minút. Na to je dobré využiť pekárničku.
- 2
Dobre vymiesené cesto necháme v teple kysnúť pol hodiny. Potom opäť trochu premiesime.
- 3
Cesto rozdelíme na tri časti, z nich vyformujeme loptičky, ktoré uložíme do vymastenej okrúhlej formy. Ja používam odopínaciu tortovú a necháme ich v nej opäť pol hodiny kysnúť.
- 4
Potrieme vaječným žĺtkom a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pri tejto teplote pečieme asi pol hodiny. Doba pečenia závisí aj od vašej rúry, preto pečenie odporúčam sledovať.
- 5
Dobrú chuť!
Tiež paska:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Cesto rozdelíme na tri časti, z nich vyformujeme loptičky, ktoré uložíme do vymastenej okrúhlej formy. Ja používam odopínaciu tortovú//,nevyzerá z okruhlej formy ,vyzerá ako vianočka,ak vrch je zapletený.
Presne tak- tri loptičky sa vložia do formy k sebe. Presne ako keď ukladate na pekac buchty. To čo vidíte na fotke je z odopinacej formy...Ja som len miesto jednej väčšej pasky piekla dve menšie. Mám totiž aj menšie odopinacie formy. A vrch som si podľa seba "ozdobila" trochou prepleteneho cesta... To si môžete urobiť podľa vlastnej fantázie aj inak alebo sa len držať receptu a upiecť jednoduchšie.
Ďakujem;)