Kysnutá veľkonočná paska
Kysnutá veľkonočná paska

Moja veľkonočná briošková paska

archaa - fotkaarchaa, 14. apríla 2019
Moja veľkonočná briošková paska
Foto: archaa
8
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1/2 kocky (čerstvé)
1 ks
70 g
250 ml vlažné
110 g
štipka
1 bal.
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených ingrediencií vymiesime cesto. Je dôležite cesto poriadne miesiť aspoň 20 minút. Na to je dobré využiť pekárničku.

  2. 2

    Dobre vymiesené cesto necháme v teple kysnúť pol hodiny. Potom opäť trochu premiesime.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na tri časti, z nich vyformujeme loptičky, ktoré uložíme do vymastenej okrúhlej formy. Ja používam odopínaciu tortovú a necháme ich v nej opäť pol hodiny kysnúť.

  4. 4

    Potrieme vaječným žĺtkom a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pri tejto teplote pečieme asi pol hodiny. Doba pečenia závisí aj od vašej rúry, preto pečenie odporúčam sledovať.

  5. 5

    Dobrú chuť!

    Moja veľkonočná briošková paska - obrázok 5

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Jednej veci nerozumiem,//3
Cesto rozdelíme na tri časti, z nich vyformujeme loptičky, ktoré uložíme do vymastenej okrúhlej formy. Ja používam odopínaciu tortovú//,nevyzerá z okruhlej formy ,vyzerá ako vianočka,ak vrch je zapletený.
@Ancicka (14.4.2019 20:21)

Presne tak- tri loptičky sa vložia do formy k sebe. Presne ako keď ukladate na pekac buchty. To čo vidíte na fotke je z odopinacej formy...Ja som len miesto jednej väčšej pasky piekla dve menšie. Mám totiž aj menšie odopinacie formy. A vrch som si podľa seba "ozdobila" trochou prepleteneho cesta... To si môžete urobiť podľa vlastnej fantázie aj inak alebo sa len držať receptu a upiecť jednoduchšie.

Pridaj komentár k receptu: