Mocha cheesecake fotorecept

babav - fotkababav, 11. októbra 2010
Mocha cheesecake (fotorecept)
Foto: babav

Torta pre milovnikov kavy a cokolady, v kremovom syre.

10-12
porcií
20 minút
príprava
65 minút
na 180 °C

Suroviny

1 1/2 salky pomleté
3 PL rozpustene
75 dkg (kremovy syr)
1 konzerva
3 ks
15 dkg tmava
1 1/2 salky
2 PL (Folgers)
2 cl
1 PL horuca
  na ozdobu




Postup

  1. 1

    Suroviny:

    Mocha cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keksove omrvinky zmiesame s roztopenym maslom a natlacime na dno okruhlej tortovej formy .

    Mocha cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravime si potrebne ingrediencie;kavu rozpustime v horucej vode,cokoladu nechame zmaknut v mikrovlnke.

    Mocha cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmaknuty syr slahame do peny ,postupne za staleho slahania prilievame salko ,

    Mocha cheesecake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po jednom vajcia ,cokoladu ,vanilku a kavu.Slahame do zhustnutia.

    Mocha cheesecake (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridame 3/4 salky cokoladovych chipsov a opatrne premiesame.

    Mocha cheesecake (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zmes vylejeme do pripravenej formy.

    Mocha cheesecake (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pecieme v rure vyhriatej na 180 stupnov C , 65 minut.

    Mocha cheesecake (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nechame vychladnut vo forme.Vychladnutu tortu uvolnime z formy a vlozime na par hodin pred servovanim do chladnicky .Vyberieme na tanier ,ozdobime zvyskom cokoladovych chipsov a krajame na rezy.

    Mocha cheesecake (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Mozeme ozdobit aj slahackou.Pre maskrtnikov viacej ako iba na ozdobu!

    Mocha cheesecake (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

samanka
no @babav Tvoja rodinka sa má.......:-))). Hneď by som si kúsok odkojila, aj keď je už pokročilý čas
babav
@samanka , mam maskrtneho zata a syna,je to vacsinou pre nich.Ja velmi rada peciem ,ale nemam rada sladke.Nastastie! ;-)
evanaaa
Toto by som skúsila urobiť do mufinových foriem, ale s nesladeným Salkom, čo to spraví.Prípadne by som trochu prisladila sladidlom, a miesto čokolupienkov by som nasekala ešte čokoládu.
kuchticka
@babav , ty by si mala byvat v nasej rodine. Manzel i deti tiez radi maskrtia, ale moja laska nie je vo vareni ani peceni. peciem a varim, abych nakrmila rodinu a snazim sa co najlepsie , aby vsetkym chutilo. Terz sme iba my dvaja, ale deti pridu kazdu chvilu k nam a ja vzdy pre ne navarim , napeciem. Ale ked tu nie su cely tyzden, iba varim. Piect nechcem, lebo manzel je diabetik a nesmie (on by nedbal a jedol by i tak) ja zasa nechcem vela, lebo bych sa za chvilu neuniesla.
kuchticka
@evanaaa , ty si este nezohnala ten cukor pre diabetikov "SPLENDA"?. Ten sa da pouzit na pecenie ako cukor. Robia z toho i cokoladu a bonboniery. Preve vcera sme oslavovali manzelovo naredeniny a dostal bonbonieru z toho falosneho cukru. Je dost draha oproti normalnej, ale co uz, ked diabetici maju tiez radi sladke.
michsamant
Inak uprimne ti zavidim vsetky potraviny, ktore si tu pouzila...okrem vajicok tu nezozeniem nic z toho, co je v recepte. Aj maslo na pecenie mavaju raz za uhorsky rok a vacsinou byva plesnive, stare, lebo indovia doma asi moc nepecu.... :((
julica
ja by som korpus upiekla, cim by som podstatne znizila kaloricku hodnotu tohto kolaca, rovnako to salko je nesmierne tucne, fakt, pozrite sa na obal.
Inac viete, ako lahko vyrobite cerstvy syr? Z jogurtu: biely jogurt treba vliat do bavlnenej plachticky a nechat stiect. Biely jogurt si vyrabam sama: mnozim si ho v ohriatom mlieku, takze kolac bude omnoho lacnejsi, nielen zdravsi :)
babav
@julica , v kolaci nie je cukor ,sladkost ziskava prave od salka.
V zakladnom recepte na cheesecake je cukor a kysla smotana , kaloricky sa vyrovnaju.Z torty sa nakraja 12 rezov; ak si spocitas kalorie ,nie je to take hrozne,ale potesim sa,ak nam tu predvedies tu tvoju nizkokaloricku verziu;-)!
julica
babav, popisala som ju vyssie. PS: precitaj si kaloricku hodnotu salka
babav
@julica , nerozumieme si! Co by si upiekla?Keksove priezle s maslom?Ved tento cheesecake sa pecie 65 minut?!Ak pouzijes nesladene kondenzovane mlieko, musis pridat cukor!To som mala na mysli
s rovnakou kalorickou hodnotou.
huck
babav - zbožnujem tento druh kolačikov a tortičiek. Variacia na temu cheesecake je neodolatelna. Salko patri tiež k oblubenym ingredienciam a nikdy si ho nezabudnem kupit pri navšteve Slovenska.A čo sa tyka kalorickej hodnoty - ako sa hovori - Nie každy den je nedela! Nejeme denne kaloricke bomby. Občas sa oplati aj zhrešit. Velmi si ma potešila tymto receptom! Určite vyskušam! :)
dogagador
hej huck, kde zijes, ze tam niet kondenzovane mlieko? nemozu Ti z domu poslat?
lucylee
výborný recept, tvoja rodinka sa teda má, ale je super, že máš pre koho piecť a tým pádom to posúvaš aj nám :-)
zuzlina
ach aj my máme radi salko, keby som mala 24 ako píše že má julica asi by mi čas od času kalorickejšie jedlo nevadilo(teraz som mala narodky, 29 a rada si zamaškrtím) , čím sme mladšie, tým máme lepší metabolizmus a potom, trochu športu k tomu dámy, nie je to len o chudnutí ale aj o pohybe:)) určite cez sviatky vyskúšam, teraz si pozriem Váš ďalší recept na kávový koláč a určite budem mať dilemu ktorý pôjde ako prvý. prekvapuje ma, že aj napriek tomu, že bývate v cudzine, nie je to na Vašom rukopise poznať.
maartina
tomuto receptíku nie je čo vytknúť ! ...veľmi som sa mu potešila, cheesecake mám zo všetkých kolačíkov najradšej :)
babav
@boriska , zijem za morom..tu ich kupim v kazdom potravinarskom obchode .Ak ich nemas k dispozicii mozes pouzit na jemne kusky nasekanu tmavu cokoladu...posluzi rovnako;-)
ivocka5
@babav , nemám slov, hneď by som si kúsok dala, musí byť skvelý :-) určite vyskúšam :-)
sandra
Zdravím ťa @babav :-D , ak tu budeš, napíš mi prosím priemer formy, zdá sa mi, že mám väčšiu formu a teda budem musieť navýšiť množstvo surovín...
babav
Mila Sandra, tesim sa , ze ta vidim .Moja forma ma primer 25 cm , neodporucam ti menit davky surovin, ak mas vacsiu formu .Torta v nej
bude sice nizsia, ale chut rovnaka.Pozdravujem a prajem vsetko dobre.
sandra
Ok, vďaka za odpoveď. Pečiem nášmu kamarátovi na zajtrajšiu oslavu, dúfam, že mu bude chutiť. Tiež ťa pozdravujem, prajem všetko dobré :-D
sandra
Koláčik mal úspech, velká vďaka @babav :-D A čo ma trochu šokovalo, velmi chutil aj našim deťom, takže nabudúce kúpim nescafé bez kofeínu :-D Povrch som ešte poliala kávovo-karamelovým želé. Super recept, hviezdičkujem o život! :-D
babav
Sandri, velmi sa teším .S polevou bol iste este chutnejsi Myslím si , ze toho kofeinu tam nie je až tak veľa , ale je to dobry nápad , nie len pre deti,ale aj
pre tých čo ho netoleruju;-)
jozka2
babav,nic v zlom,iba mala rada, vidim,ze ho mas popraskany,ja tortovu formu obalim po vrch z vonkajsej strany 2-ojmo alobalom,dam kolac na plech,vylejem na crust cheese cake filing,pozarovnavam so spatulou,dam do rury na vyssi plech a nalejem asi do polovice tortovej formy z vonku podotykam skoro vriacu vodu a rack v rure nemam dole ale v prostriedku.Peciem vo vyhriatej rure na 375 stup F,po 20 min.znizim teplotu na 325 stup.F a peciem 1 hod.otvorim dvierka ,tenkym nozom oddelim kolac od tortovky a pri trosku otvorenej rure vypnutej uz necham hodinu I viac,stane sa,ze robim nieco a zabudnem na kolac,potom ho vyberiem,necham stat v kuchynu do uplneho vychladnutia a potom zakryty alobalom necham aspon 4 hod./najlepsie cez noc v chladnicke a nikdy ni nepraskne ani nevyfukne prostriedok hore je krasny rovnomerny.
jozka2
este treba davit pozor aby pri liati vody nezasla okolo alobalu ku tortovke.Mas zaujimavy recepr cokolada a kava,este som taky nejedla musim vyskusat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia