Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Jarná polievka

mitzy - fotkamitzy, 24. marca 2017
Jarná polievka
Foto: mitzy

Lacná chutná polievočka. Alebo čo urobiť s vňaťou z jarnej cibuľky, pokiaľ ju nejete surovú. Možno na to táto polievka nevyzerá, ale je naozaj Zobraziť celý popisLacná chutná polievočka. Alebo čo urobiť s vňaťou z jarnej cibuľky, pokiaľ ju nejete surovú. Možno na to táto polievka nevyzerá, ale je naozaj výborná.

3-4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks zelené časti (vňať)
5 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
1 KL
1 ks
hrsť




Postup

  1. 1

    Na slnečnicovom oleji opražíme spolu so štipkou červenej papriky nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájanú vňať z jarnej cibuľky a podusíme s trochou vody. Pridáme zemiaky, osolíme a zalejeme 500-600 ml vody. Po 15tich minútach pridáme pokrájané reďkovky, koreniny a pretlačený cesnak. Varíme ďalších 5-7 minút, kým zmäknú zemiaky a reďkovky.

  2. 2

    Polievku ozdobíme klíčkami šošovice. Kto chce, pridá ich do polievky počas varenia, spolu s reďkovkami. Ja som pridala čerstvé až na tanieri. Nechala som si ich naklíčiť podľa článku z Varechy a našla pre ne hneď prvé dobré využitie.

    Jarná polievka - obrázok 2
  3. 3

    Tak teda: dobrú chuť! ;)

Diskusia k receptu

evanaaa
Asi bude sýta, ako sa zdá, ale ja by som do jarnej dala mladý hrášok, prvú mrkvičku, kaleráb, poprípade ešte karfiol, síce ešte nie je ich čas, ale by som na ne počkala. Aj keď by som si možno aj na tejto pochutila.
gordonko
zajmavý recept .... okrem naklíčenej šošovice sa mi to páčí
mitzy
@Evanaaa , to som využila zbytky z kuchyne, keď som robila nátierku :) trošičku mi pripomína miso - listy jarnej cibuľky super zmäkli.
@Gordonko a práve podľa teba som začala šošovicu klíčiť, že si urobím klíčky s tvarohom a medom :-)