Jarná polievka
Lacná chutná polievočka. Alebo čo urobiť s vňaťou z jarnej cibuľky, pokiaľ ju nejete surovú. Možno na to táto polievka nevyzerá, ale je naozaj výborná.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks zelené časti (vňať) |
|
5 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
hrsť |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na slnečnicovom oleji opražíme spolu so štipkou červenej papriky nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájanú vňať z jarnej cibuľky a podusíme s trochou vody. Pridáme zemiaky, osolíme a zalejeme 500-600 ml vody. Po 15tich minútach pridáme pokrájané reďkovky, koreniny a pretlačený cesnak. Varíme ďalších 5-7 minút, kým zmäknú zemiaky a reďkovky.
- 2
Polievku ozdobíme klíčkami šošovice. Kto chce, pridá ich do polievky počas varenia, spolu s reďkovkami. Ja som pridala čerstvé až na tanieri. Nechala som si ich naklíčiť podľa článku z Varechy a našla pre ne hneď prvé dobré využitie.
- 3
Tak teda: dobrú chuť! ;)
Tiež zeleninová polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
@Gordonko a práve podľa teba som začala šošovicu klíčiť, že si urobím klíčky s tvarohom a medom :-)