Jarná polievka
Foto: mitzy
Lacná chutná polievočka. Alebo čo urobiť s vňaťou z jarnej cibuľky, pokiaľ ju nejete surovú. Možno na to táto polievka nevyzerá, ale je naozaj Zobraziť celý popisLacná chutná polievočka. Alebo čo urobiť s vňaťou z jarnej cibuľky, pokiaľ ju nejete surovú. Možno na to táto polievka nevyzerá, ale je naozaj výborná.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na slnečnicovom oleji opražíme spolu so štipkou červenej papriky nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájanú vňať z jarnej cibuľky a podusíme s trochou vody. Pridáme zemiaky, osolíme a zalejeme 500-600 ml vody. Po 15tich minútach pridáme pokrájané reďkovky, koreniny a pretlačený cesnak. Varíme ďalších 5-7 minút, kým zmäknú zemiaky a reďkovky.
- 2
Polievku ozdobíme klíčkami šošovice. Kto chce, pridá ich do polievky počas varenia, spolu s reďkovkami. Ja som pridala čerstvé až na tanieri. Nechala som si ich naklíčiť podľa článku z Varechy a našla pre ne hneď prvé dobré využitie.
- 3
Tak teda: dobrú chuť! ;)
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Gordonko a práve podľa teba som začala šošovicu klíčiť, že si urobím klíčky s tvarohom a medom :-)